Cale de navigare

Metrologie legală şi preambalare

Instrumentele de măsură sunt esenţiale pentru a asigura precizia măsurătorilor, în special pentru tranzacţiile efectuate de consumatori şi industrie în viaţa de zi cu zi: exemplele includ contoarele de apă, contoarele pentru taxiuri, contoarele de electricitate şi aparatele de cântărit. Legislaţia europeană promovează inovaţia tehnologică rapidă şi selecţia în conformitate cu anumite proceduri de evaluare.

În anul 2009, Comisia Europeană a acordat organizaţiilor CEN, CENELEC şi ETSI un mandat pdf - 782 KB [782 KB] Deutsch (de) English (en) français (fr) în domeniul instrumentelor de măsurare, pentru a crea standarde europene care să permită interoperabilitatea contoarelor de utilităţi (apă, gaze, electricitate, căldură) şi, în consecinţă, să sporească eficienţa energetică şi să acorde mai multă putere utilizatorului.

Preambalajele reprezintă produse şi materiale de ambalare. Conţinutul preambalajelor trebuie măsurat în scopul determinării cantităţii de produs din interior. Aici intervine metrologia. Aceasta permite producătorilor şi autorităţilor să verifice cu precizie dimensiunile şi greutatea tuturor produselor preambalate, de exemplu detergenţi, hrană pentru animale, îngheţată, alimente congelate, băuturi alcoolice slabe, băuturi răcoritoare, produse de curăţare, vopsele, şampon şi pastă de dinţi.
Pentru vin şi alcool, UE prevede dimensiunile admise ale produselor preambalate.

Unităţile de măsură sunt esenţiale în viaţa cotidiană, pentru garantarea tranzacţiilor şi protejarea sănătăţii şi siguranţei.

Informaţii importante

  • Measuring instruments Deutsch (de)English (en)français (fr)
  • Measuring instruments - Guidance documents English (en)
  • Units of measurement Deutsch (de)English (en)français (fr)
  • Reference documents Deutsch (de)English (en)français (fr)
  • Pre-packed products Deutsch (de)English (en)français (fr)

Partajează: FacebookGoogle+LinkedInTrimite pagina unui prieten

Setează pagina la dimensiunea normală a litereiMăreşte dimensiunea literei cu 200%Tipăreşte pagina