Kruimelpad

Wettelijke metrologie en voorverpakking

Meetinstrumenten zijn essentieel om nauwkeurig te kunnen meten, vooral bij dagelijkse transacties van consumenten en de industrie, zoals met watermeters, taximeters, elektriciteitsmeters en weegmachines. De EU-wetgeving promoot snelle technologische innovatie en keuze bij procedures om de conformiteit te evalueren.

In 2009 heeft de Europese Commissie CEN, CENELEC en ETSI een mandaat pdf - 782 KB [782 KB] Deutsch (de) English (en) français (fr) gegeven op het gebied van meetinstrumenten om Europese standaarden te creëren die interoperabiliteit van meters voor nutsvoorzieningen (water, gas, elektriciteit, verwarming) mogelijk maken en zo het energierendement en de verantwoordelijkheid van de gebruiker vergroten.

Voorverpakkingen omvatten product- en verpakkingsmaterialen. De inhoud van voorverpakkingen moet gemeten worden om te bepalen welke hoeveelheid van het product in de verpakking zit. Hierbij speelt metrologie een rol. Producenten en autoriteiten kunnen zo de grootte en het gewicht van alle voorverpakte producten nauwkeurig controleren, zoals wasproducten, dierenvoeding, ijs, diepvriesproducten, drank met een laag alcoholgehalte, frisdrank, schoonmaakproducten, verf, shampoo en tandpasta.
Voor wijn en alcohol geeft de EU richtlijnen over de toegelaten grootten van de voorverpakte producten.

Meeteenheden zijn essentieel in het dagelijkse leven om transacties mogelijk te maken en de gezondheid en de veiligheid te beschermen.

Belangrijkste onderwerpen

  • Measuring instruments Deutsch (de)English (en)français (fr)
  • Measuring instruments - Guidance documents English (en)
  • Units of measurement Deutsch (de)English (en)français (fr)
  • Reference documents Deutsch (de)English (en)français (fr)
  • Pre-packed products Deutsch (de)English (en)français (fr)

Share: FacebookGoogle+LinkedInStuur naar een vriend

Normale tekstgrootteTekstgrootte 200%Pagina afdrukken