Navigációs útvonal

Törvényes metrológia és előcsomagolás

A mérőműszerek elengedhetetlenek a mérés pontosságának biztosításához, különösen a mindennapi élet részét képező fogyasztói és ipari tranzakciók során: ide sorolhatók például a vízórák, a taxiórák, a villamos fogyasztásmérők és a mérlegek. Az EU-szabályozás célja, hogy minél gyorsabb technológiai innovációt, és minél nagyobb választékot biztosítson a megfelelőségértékelési eljárások terén.

2009-ben az Európai Bizottság a mérőműszerekre vonatkozó olyan európai szabványok kidolgozására adott megbízást pdf - 782 KB [782 KB] Deutsch (de) English (en) français (fr) a CEN, CENELEC és ETSI szabványügyi szervezetnek, melyek elősegítik a közüzemi mérőórák (víz, gáz, áram, fűtés) interoperabilitását, ily módon hozzájárulva az energiahatékonyság növeléséhez és a felhasználók pozíciójának megerősítéséhez.

Az előre csomagolt áruk a termék mellett csomagolóanyagot is tartalmaznak. A csomagolásban található termék mennyiségének meghatározásához mindenképpen szükség van a tartalom mérésére. Itt kap szerepet a metrológia, amely a gyártók és a hatóságok számára egyaránt lehetővé teszi az előre csomagolt termékek (mosószerek, állateledelek, fagylaltok, mélyhűtött élelmiszerek, alacsony alkoholtartalmú italok, üdítőitalok, tisztítószerek, festékek, samponok, fogkrémek) méretének és súlyának pontos ellenőrzését. A borra és az alkoholra vonatkozóan az EU előírja az előre csomagolt termékek megengedett méreteit.

A mértékegységek a különböző ügyletek lebonyolítása, illetve az egészség és a biztonság védelme terén játszott rendkívül fontos szerepük miatt a mindennapi élet alapvető részét képezik.

Kiemelt oldalak

  • Measuring instruments Deutsch (de)English (en)français (fr)
  • Measuring instruments - Guidance documents English (en)
  • Units of measurement Deutsch (de)English (en)français (fr)
  • Reference documents Deutsch (de)English (en)français (fr)
  • Pre-packed products Deutsch (de)English (en)français (fr)

Link ajánlása: FacebookGoogle+LinkedInKüldje el az oldalt ismerősének

Normál betűméretLegnagyobb betűméretOldal nyomtatása