Sti

Retslig metrologi og færdigpakkede produkter

Måleinstrumenter er afgørende for at sikre nøjagtige målinger, især i forbindelse med forbrugerne og erhvervslivets transaktioner i hverdagen. Eksempler: vandmålere, taxametre, elmålere og vægte. EU's lovgivning fremmer hurtig teknologisk innovation og et udvalg af procedurer for overensstemmelsesvurderinger.

I 2009 har Europa-Kommissionen givet CEN, CENELEC og ETSI mandat pdf - 782 KB [782 KB] Deutsch (de) English (en) français (fr) på måleinstrumentområdet til at skabe europæiske standarder, som kan bane vej for interoperabilitet mellem forbrugsmåleapparater (vand, gas, el og varme) og dermed øge energieffektiviteten og styrke brugerne.

Færdigpakkede produkter består af produkt og emballage. Pakningens indhold skal måles, så den nøjagtige mængde kan angives. Her kommer metrologien ind. Den giver producenter og myndigheder mulighed for at foretage en nøjagtig kontrol af størrelse og vægt på alle færdigpakkede produkter såsom vaskemidler, foder til kæledyr, is, frostvarer, alkoholiske drikke med lavt alkoholindhold, sodavand, rengøringsmidler, maling, shampoo og tandpasta.
Med hensyn til vin og alkohol bestemmer EU størrelserne på de tilladte færdigpakkede produkter.

Måleenheder er afgørende i hverdagen for at understøtte transaktionerne og beskytte sundheden og sikkerheden.

Vigtigste emner

  • Measuring instruments Deutsch (de)English (en)français (fr)
  • Measuring instruments - Guidance documents English (en)
  • Units of measurement Deutsch (de)English (en)français (fr)
  • Reference documents Deutsch (de)English (en)français (fr)
  • Pre-packed products Deutsch (de)English (en)français (fr)

Del: FacebookGoogle+LinkedInsend til en ven

Normal skriftstørrelseForstør skrift med 200 procentudskriv siden