Този сайт бе архивиран на 02/02/2015
02/02/2015

Навигационна пътека

This website is no longer being updated.

Please visit the new Internal Market, Industry, Entrepreneurship and SMEs website.

Законова метрология и предварително пакетиране

Измервателните уреди играят важна роля за осигуряване на точността на измерването, най-вече в търговските транзакции между потребителите и промишления сектор в ежедневието: примерите включват водомерите, таксиметровите апарати, електромерите и кантарите и везните за претегляне. Законодателството на ЕС насърчава бързите технологични иновации и избор при процедурите за оценка на съответствието.

През 2009 г. Европейската комисия предостави мандат pdf - 782 KB [782 KB] Deutsch (de) English (en) français (fr) на CEN, CENELEC и ETSI в областта на измервателните уреди за създаване на европейски стандарти, които ще позволят оперативната съвместимост на измервателните уреди за комунални услуги (водоснабдяване, газоснабдяване, електроснабдяване и топлоснабдяване) и които на свой ред ще повишат енергийната ефективност и ще предоставят повече пълномощия на потребителите.

Предварителните опаковки включват продукти и опаковъчни материали. Съдържанието на предварителните опаковки трябва да се измерва, за да се установи количеството на съдържащите се в тях продукти. Именно тук метрологията играе важна роля. Тя позволява на производителите и контролните органи да извършват точна проверка на размера и теглото на всички предварително пакетирани продукти, напр. почистващи препарати, храни за домашни любимци, сладоледи, замразени храни, напитки с ниско съдържание на алкохол, безалкохолни напитки, продукти за почистване, бои, шампоани и пасти за зъби.
По отношение на вината и алкохола ЕС регламентира допустимите размери на предварително пакетираните продукти.

Мерните единици са от съществено значение в ежедневието, за да гарантират търговските транзакции и да защитят здравето и безопасността.

Основно съдържание

  • Measuring instruments Deutsch (de)English (en)français (fr)
  • Measuring instruments - Guidance documents English (en)
  • Units of measurement Deutsch (de)English (en)français (fr)
  • Reference documents Deutsch (de)English (en)français (fr)
  • Pre-packed products Deutsch (de)English (en)français (fr)

Споделяне: FacebookGoogle+LinkedInИзпратете на приятел

Нормален размер на шрифтаМаксимален размер на шрифтаРазпечатайте страницта