Cale de navigare

Produse farmaceutice în Uniunea Europeană

Industria produselor farmaceutice contribuie semnificativ la bunăstarea Europei şi a întregii lumi. Este un sector strategic, datorită dimensiunii sale în cadrul economiei şi al sănătăţii publice.

Europa trebuie să menţină un sector farmaceutic dinamic, ca şi condiţie prealabilă pentru asigurarea unui nivel înalt de protecţie a sănătăţii publice şi a unei economii competitive, bazată pe cunoştinţe.

De la adoptarea primei directive comunitare (Directiva 65/65/CEE) din 1965, un întreg set de legi comunitare, care a dus la crearea Agenţiei europene a medicamentuluiEnglish, a fost adoptat în scopul realizării unei pieţe unice pentru produsele farmaceutice.

Astăzi, sectorul farmaceutic este amplu reglementat la nivelul UE, în interesul dual de a asigura cel mai înalt nivel posibil de sănătate publică şi încrederea pacientului în produse medicinale sigure, eficace şi de cea mai înaltă calitate, simultan cu dezvoltarea unei pieţe europene unice pentru produsele farmaceutice, pentru a consolida competitivitatea şi capacitatea de cercetare a industriei farmaceutice europene.

Informaţii importante

  • Process on Corporate Responsibility in the field of Pharmaceuticals English (en)
  • Access to medicines in Europe English (en)
  • Pricing and reimbursement of Medicinal products English (en)
  • Transparency Directive English (en)
  • Competitiveness in Healthcare industries Deutsch (de)English (en)français (fr)

Partajează: FacebookGoogle+LinkedInTrimite pagina unui prieten

Setează pagina la dimensiunea normală a litereiMăreşte dimensiunea literei cu 200%Tipăreşte pagina