Deze website is gearchiveerd sinds 02/02/2015
02/02/2015

Kruimelpad

This website is no longer being updated.

Please visit the new Internal Market, Industry, Entrepreneurship and SMEs website.

De medische sector in de Europese Unie

De farmaceutische industrie levert een belangrijke bijdrage aan het welzijn van Europa en de wereld. Het is een strategische sector omwille van het belang voor de economie en de volksgezondheid.

Europa moet in de allereerste plaats de farmaceutische sector levendig houden om een goede bescherming van de volksgezondheid en een concurrerende, op kennis gebaseerde economie te verzekeren.

Sinds de goedkeuring van de eerste communautaire richtlijn (Richtlijn 65/65/EEG) in 1965 werd een uitgebreide communautaire wetgeving, die aan de basis lag van de oprichting van het Europees GeneesmiddelenbureauEnglish , uitgevaardigd om een gemeenschappelijke geneesmiddelenmarkt tot stand te brengen.

Vandaag wordt de farmaceutische sector in verregaande mate geregeld op Europees niveau, en dit zowel om een optimale kwaliteit van de gezondheidszorg als het vertrouwen van de patiënt in veilige, doeltreffende en hoogkwalitatieve geneesmiddelen te verzekeren. Intussen wordt er doorgewerkt aan de ontwikkeling van een gemeenschappelijke Europese geneesmiddelenmarkt om het concurrentievermogen en het vermogen tot onderzoek van de Europese farmaceutische industrie te versterken.

Belangrijkste onderwerpen

  • Process on Corporate Responsibility in the field of Pharmaceuticals English (en)
  • Access to medicines in Europe English (en)
  • Pricing and reimbursement of Medicinal products English (en)
  • Transparency Directive English (en)
  • Competitiveness in Healthcare industries Deutsch (de)English (en)français (fr)

Share: FacebookGoogle+LinkedInStuur naar een vriend

Normale tekstgrootteTekstgrootte 200%Pagina afdrukken