Acest site a fost arhivat la data de 02/02/2015
02/02/2015

Cale de navigare

This website is no longer being updated.

Please visit the new Internal Market, Industry, Entrepreneurship and SMEs website.

Prezentare generală a sectorului industriei încălţămintei

Sectorul încălţămintei este o industrie diversificată, care acoperă o gamă largă de materiale (textile, materiale plastice, cauciuc şi piele) şi diferite asortimente de produse - de la încălţăminte de bărbaţi, femei şi copii, la produse specializate, cum ar fi încălţăminte pentru surf pe zăpadă şi încălţăminte de protecţie. Această diversitate de produse finite corespunde unor multitudine de procese industriale, întreprinderi şi structuri de piaţă.

Acţiunea UE are drept scop promovarea inovaţiei, a competitivităţii şi a concurenţei dintre întreprinderile implicate în sector, combaterea fraudei şi a contrafacerii, precum şi protejarea sănătăţii consumatorilor şi a mediului.

În 2006, sectorul încălţămintei a numărat 26 600 de întreprinderi, generând o cifră de afaceri de 26,2 de miliarde de euro şi 6,9 miliarde de euro de valoare adăugată (0,5% din totalul întreprinderilor manufacturiere din Uniunea Europeană), şi oferind locuri de muncă unui număr de 388 000 de persoane. Două treimi din totalul producţiei de încălţăminte este de fapt concentrată în trei ţări: Italia, Spania şi Portugalia, Italia producând aproximativ 50% din producţia UE.

Industria de încălţăminte europeană constă dintr-un număr mare de întreprinderi (de aproape 20 de angajaţi), cele mai multe situându-se în regiuni cu o mică diversitate industrială. Cu toate acestea, se constată diferenţe de la un stat la altul: întreprinderile franceze şi germane angajează aproximativ 100 de lucrători, în timp ce întreprinderile spaniole şi italiene în jur de doisprezece. Celelalte state membre se află între aceşti doi poli extremi.

Partajează: FacebookGoogle+LinkedInTrimite pagina unui prieten

Setează pagina la dimensiunea normală a litereiMăreşte dimensiunea literei cu 200%Tipăreşte pagina