Sivusto on arkistoitu (02/02/2015)
02/02/2015

Navigointipolku

This website is no longer being updated.

Please visit the new Internal Market, Industry, Entrepreneurship and SMEs website.

Yleiskatsaus jalkineteollisuuden toimialaan

Jalkineala on monipuolinen teollisuuden ala, jossa käytetään useita materiaaleja (tekstiilejä, muovia, kumia ja nahkaa). Tuotteisiin kuuluu erilaisia miesten, naisten ja lasten jalkineita sekä erikoistuneempia tuotteita, kuten lumilautailukenkiä ja suojajalkineita. Lopputuotteiden monipuolisuus johtuu useista teollisuusprosesseista, yrityksistä ja markkinarakenteista.

EU:n toiminnan tavoitteena on edistää innovointia, kilpailukykyä ja yritysten välistä kilpailua, torjua petoksia ja väärennöksiä sekä suojella kuluttajien terveyttä ja ympäristöä.

Vuonna 2006 jalkinealan yrityksiä oli 26 600. Kokonaisuudessaan alan liikevaihto oli 26,2 miljardia ja arvonlisäys 6,9 miljardia euroa (0,5 % Euroopan unionin teollisuudesta). Ala työllisti 388 000 ihmistä. Kaksi kolmasosaa koko EU:n jalkinevalmistuksesta on keskittynyt kolmeen maahan: Italiaan, Espanjaan ja Portugaliin. Näistä maista Italia tuottaa noin 50 % EU:n jalkineista.

Euroopan jalkineala muodostuu useista pienyrityksistä (noin 20 työntekijää), joista useimmat sijaitsevat alueilla, joilla on vain vähän monipuolista teollisuutta. Kuitenkin erot jäsenvaltioiden välillä vaihtelevat: ranskalaiset ja saksalaiset yritykset työllistävät noin 100 työntekijää, kun taas espanjalaiset ja italialaiset yritykset vain tusinan verran. Muut jäsenvaltiot sijoittuvat näiden välille.

Jaa: FacebookGoogle+LinkedInLähetä sivu

Aseta sivu normaalikokoiselle fontilleKasvata fontin kokoa 200 prosentillaTulosta sivu