Dette websted blev arkiveret den 02/02/2015
02/02/2015

Sti

This website is no longer being updated.

Please visit the new Internal Market, Industry, Entrepreneurship and SMEs website.

Oversigt over fodtøjsindustrien

Fodtøjssektoren er en diversiferet industri der dækker en stor variation af materialer (tekstil, plastik, gummi og læder) og produkter lige fra forskellige slags mænds, kvinders eller børns fodtøj til mere specialiserede produkter som snowboard støvler og sikkerhedsfodtøj. Disse forskellige slutprodukter svarer til en mangfoldighed af industirelle processer, virksomheder og markedsstrukturer.

EU handling ønsker at fremme innovation, konkurrenceevne og konkurrence mellem de enkelte virksomheder der er involveret i sektoren, bekæmpelse af bedrageri og forfalskning og beskytte forbrugeres sundhed og miljøet.

Fodtøjsindustrien omfattede i 2006 26.600 virksomheder, der skabte en omsætning på €26,2 milliarder i tilføjet værdi (0,5 % af den samlede fremstillingsvirksomhed i Den Europæiske Union), og beskæftigede direkte 388.000 personer. To tredjedele af den samlede EU fodtøjsproduktion er faktisk koncentreret i tre lande: Italien, Spanien og Portugal med Italien som producent af 50 % af EU's produktion.

Den europæiske fodtøjsindustri består af et stort antal små virksomheder (omkring 20 ansatte), hvoraf de fleste bor i regioner med en lille industriel diversitet. Der er dog forskelle fra den ene medlemsstat til den anden. Franske og tyske virksomheder beskæftiger omkring 100 medarbejdere, mens spanske og italienske virksomheder beskiftiger omkring et dusin. De andre medlemsstater ligger mellem disse to yderpunkter.

Del: FacebookGoogle+LinkedInsend til en ven

Normal skriftstørrelseForstør skrift med 200 procentudskriv siden