Acest site a fost arhivat la data de 02/02/2015
02/02/2015

Cale de navigare

This website is no longer being updated.

Please visit the new Internal Market, Industry, Entrepreneurship and SMEs website.

Ridicând ştacheta calităţii industriei alimentare europene

Industria alimentară şi a băuturilor este unul din sectoarele industriei cele mai dinamice şi mai importante din Europa. Aceasta este compusă din aproximativ 310 000 de companii şi ocupă mai mult de 4 milioane de persoane.

Cu o cifră de afaceri care depăşeşte 900 de miliarde de euro, acest sector variat este un exportator puternic, responsabil de nenumărate produse finite comercializate pe pieţele interne şi internaţionale extrem de competitive. Cu toate acestea, se resimte nevoia de ameliorare.

Demersuri administrative anevoioase, lipsa finanţării, lacune în materie de C&D şi dificultăţi în obţinerea materiilor prime, sunt cîteva din principalele obstacole care ar trebui remediate, dacă UE doreşte să ocupe un loc mai important pe piaţa mondială.

Dezvoltarea unui regim comercial care să definească regulile jocului în termeni echitabili dintre întreprinderile europene şi concurenţii străini, şi încheierea de acorduri preferenţiale, care să dea industriei alimentare un acces mai bun la pieţele străine, face parte din cele mai importante măsuri pe care Comisia Europeană intenţionează să le pună în aplicare pentru a face faţă problemelor mai sus-menţionate.

De-a lungul întregului proces de redactare şi punere în aplicare a regulamentelor, Comisia încearcă să găsească un echilibru între securitate şi competitivitate prin reducerea sarcinii administrative.

Unitatea "Industria alimentară" a Comisiei îşi desfăşoară politica folosin d o serie de instrumente, dintre care:

  • Regimul de restituţie la export English (en) şi cel al perfecţionării active, ambele fiind concepute în special pentru produsele agricole transformate, cum ar fi ciocolata, produsele de cofetărie, băuturile dulci, biscuiţii, etc;
  • Negocierile comerciale English (en) vizând ameliorarea accesului întreprinderilor europene la piaţa mondială;
  • Contribuţia la redactarea şi punerea în aplicare a legislaţiei English (en) privind industria alimentară.

Informaţii importante

  • EU food market overview Deutsch (de)English (en)français (fr)
  • Forum for a Better Functioning Food Supply Chain English (en)
  • Competitiveness of the European Food Industry English (en)français (fr)
  • Reference documents English (en)français (fr)

Partajează: FacebookGoogle+LinkedInTrimite pagina unui prieten

Setează pagina la dimensiunea normală a litereiMăreşte dimensiunea literei cu 200%Tipăreşte pagina