Sti

Øge niveauet for Europas fødevareindustri

Føde- og drikkevareindustrien er en af Europas vigtigste og dynamiske industrisektorer. Den består af ca. 310 000 virksomheder og giver arbejdspladser til mere end 4 millioner mennesker.

Med en årlig omsætning på mere end € 900 milliarder er denne forskelligartede sektor en stærk eksportør og er ansvarlig for utallige slutprodukter på ekstremt konkurrencebetonede hjemlige og internationale markeder. Men der er stadig plads til forbedringer.

For meget administration, mangel på finansiering, manglende forsknings- og udviklingsmuligheder og besværligheder med adgang til råmaterialer er nogle af de forhindringer der må overvindes hvis EU skal placere sig stærkere på verdensmarkederne.

Udviklingen af et handelsregime der ligestiller europæiske virksomheder med udenlandske konkurrenter og etableringen af præferenceaftaler, der skal give EU's fødevareindustri mere adgang til udenlandske markeder, er nogle af de vigtigste foranstaltninger Europa-Kommissionen ønsker at implementere for at tackle ovenstående problemer.

I løbet af hele processen med at udarbejde og håndhæve regelsæt forsøger Kommissionen at sikre en balance mellem sikkerhed og konkurrenceevne mens der skæres i unødvendigt papirarbejde.

Kommissionens kontor for fødevareindustrien gennemfører politikken ved at anvende en række instrumenter der omfatter:

  • Eksportrestitutionsordningen English (en) og proceduren for aktiv forædling , specielt for forarbejdede landbrugsprodukter, såsom chokolade, konfekture, sodavand, biscuits, m.m.
  • Handelsforhandlinger English (en) for at forbedre Europæiske firmaers adgang til verdensmarkeder
  • Bidrage til udarbejdelse og opretholdelse af lovgivning English (en) der er relevant for fødevareindustrien.

Vigtigste emner

  • EU food market overview Deutsch (de)English (en)français (fr)
  • Forum for a Better Functioning Food Supply Chain English (en)
  • Competitiveness of the European Food Industry English (en)français (fr)
  • Reference documents English (en)français (fr)

Del: FacebookGoogle+LinkedInsend til en ven

Normal skriftstørrelseForstør skrift med 200 procentudskriv siden