Az oldal tartalmát archiváltuk (02/02/2015)
02/02/2015

Navigációs útvonal

This website is no longer being updated.

Please visit the new Internal Market, Industry, Entrepreneurship and SMEs website.

Építőipar

Az építési termékekről szóló 305/2011/EU English (en) rendelet harmonizált feltételeket állapít meg az építési termékek forgalmazására vonatkozóan.

A szabályozás javítására irányuló kezdeményezés részeként e rendelet egyértelműbbé teszi az alapvető fogalmakat és a CE-jelölés English (en) használatát; egyszerűsített eljárásokat vezet be, amelyek révén csökkenni fognak a vállalkozások, különösen a kis- és középvállalkozások (kkv-k) költségei.

Az építési termékek értékelését és ellenőrzését végző testületek kijelölésére vonatkozó új és szigorúbb feltételek megállapítása révén az építési termékekről szóló rendelet az egész rendszer hitelességét és megbízhatóságát is erősíti.

Az épülettervezésre vonatkozó közös európai műszaki szabványok, az Eurocodes English (en) uniós szintű megvalósításának közzétételét követően immáron könnyebbé válik a tervezők, építőmérnökök és építőipari szolgáltatások szabad mozgása.

Az ágazat versenyképességének javítását támogató tevékenységek, a konkrét szakpolitikai intézkedések, a háttérkutatások English (en) és a műszaki értékelési módszerek English (en) egyaránt javítják a gyártók, építőmérnökök és vállalkozók egyenlő versenyfeltételeit.

Kiemelt oldalak

  • Explore Construction with CrIP English (en)
  • Construction Products Regulation English (en)
  • FAQs on CPR English (en)
  • European Standards English (en)
  • Competitiveness English (en)

Link ajánlása: FacebookGoogle+LinkedInKüldje el az oldalt ismerősének

Normál betűméretLegnagyobb betűméretOldal nyomtatása