Navigointipolku

Rakentaminen

Rakennustuoteasetuksella (EU) N:o 305/2011 English (en) säädetään rakennustuotteiden kaupan pitämistä koskevien ehtojen yhdenmukaistamisesta.

Osana parempaa sääntelyä koskevaa aloitetta rakennustuoteasetus selkeyttää CE-merkinnän English (en) käyttöä ja siihen liittyviä peruskäsitteitä. Asetuksella otetaan käyttöön yksinkertaistettuja menettelyjä, joiden avulla alennetaan yrityksille, erityisesti pk-yrityksille, aiheutuvia kustannuksia.

Rakennustuoteasetus myös lisää koko järjestelmän uskottavuutta ja luotettavuutta säätämällä uudet, entistä tiukemmat nimeämisvaatimukset laitoksille, jotka osallistuvat rakennustuotteiden arviointiin ja varmentamiseen.

Rakennesuunnittelua koskevien yhteisten eurooppalaisten teknisten standardien eli eurokoodien English (en) julkaiseminen ja käyttöönotto kaikissa EU-maissa on helpottanut suunnittelijoiden, insinöörien ja rakennuspalveluiden vapaata liikkuvuutta.

Rakennusalan kilpailukykyä parantavat tukitoimet, erityiset politiikat, taustatutkimus English (en) ja tekniset arviointimenettelyt English (en) lisäävät valmistajien, insinöörien ja rakennusurakoitsijoiden tasavertaisia toimintaedellytyksiä.

Pääaiheet

  • Explore Construction with CrIP English (en)
  • Construction Products Regulation English (en)
  • FAQs on CPR English (en)
  • European Standards English (en)
  • Competitiveness English (en)

Jaa: FacebookGoogle+LinkedInLähetä sivu

Aseta sivu normaalikokoiselle fontilleKasvata fontin kokoa 200 prosentillaTulosta sivu