Ο δικτυακός τόπος αρχειοθετήθηκε στις 02/02/2015
02/02/2015

Διαδρομή πλοήγησης

This website is no longer being updated.

Please visit the new Internal Market, Industry, Entrepreneurship and SMEs website.

Δομικές κατασκευές

Ο Kανονισμός για τα προϊόντα δομικών κατασκευών (ΕΕ) αριθ. 305/2011 English (en)   θεσπίζει εναρμονισμένους όρους εμπορίας για τα προϊόντα του τομέα των δομικών κατασκευών.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για τη βελτίωση της νομοθεσίας, ο εν λόγω κανονισμός διευκρινίζει τις βασικές έννοιες και τη χρήση του σήματος CE English (en) και ορίζει απλουστευμένες διαδικασίες, χάρη στις οποίες θα μειωθούν οι δαπάνες που επιβαρύνουν τις επιχειρήσεις, ιδίως τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ).

Επιβάλλοντας νέα και αυστηρότερα κριτήρια για τον καθορισμό των οργανισμών που ασχολούνται με την αξιολόγηση και την επαλήθευση των προϊόντων του τομέα δομικών κατασκευών, ο κανονισμός ενισχύει επίσης την αξιοπιστία και την αντικειμενικότητα του συνολικού συστήματος.

Η ελεύθερη κυκλοφορία των σχεδιαστών, των πολιτικών μηχανικών και των υπηρεσιών στον τομεά δομικών κατασκευών διευκολύνεται ύστερα από τη δημοσίευση και την εφαρμογή των κοινών ευρωπαϊκών τεχνικών προτύπων για τον δομικό σχεδιασμό στο σύνολο της ΕΕ: των ευρωκωδικών English (en) .

Οι δραστηριότητες που υποστηρίζουν τις προσπάθειες να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα στον τομέα, οι ειδικές πολιτικές, η συναφής έρευνα English (en) και οι μέθοδοι τεχνικής αξιολόγησης English (en) δημιουργούν ένα ομαλότερο πεδίο ανταγωνισμού για τους κατασκευαστές, τους πολιτικούς μηχανικούς και τους εργολάβους.

 

Κυριότερα θέματα

  • Explore Construction with CrIP English (en)
  • Construction Products Regulation English (en)
  • FAQs on CPR English (en)
  • European Standards English (en)
  • Competitiveness English (en)

Διαδώστε το: FacebookGoogle+LinkedInΣτείλτε σε ένα φίλο

Επιλέξτε κανονικό μέγεθος γραμματοσειράςΑυξήστε το μέγεθος κατά 200%Εκτύπωση