Този сайт бе архивиран на 02/02/2015
02/02/2015

Навигационна пътека

This website is no longer being updated.

Please visit the new Internal Market, Industry, Entrepreneurship and SMEs website.

Строителство

Регламентът за строителните продукти (ЕС) № 305/2011 English (en) определя хармонизирани условия за предлагането на пазара на строителни продукти.

Като част от инициативата за по-добро регулиране, РСП прави по-ясни основните понятия и използването на маркировката „CE“ English (en) и въвежда опростени процедури, с които ще се намалят разходите на предприятията, по-специално малките и средните предприятия (МСП).

Като налага нови и по-стриктни критерии за определянето на органите, които са ангажирани с оценяването и проверката на строителните продукти, РСП също увеличава надеждността и сигурността на цялата система.

Свободното движение на проектантите, строителните инженери и строителните услуги вече е улеснено след публикуването и въвеждането в целия ЕС на общи европейски технически стандарти за проектирането на строителни конструкции: Eврокодовете English (en) .

Еднаквите условия за дейност на производителите, строителните инженери и изпълнители се насърчават посредством спомагателни дейности в сферата на подобряване на конкурентоспособността на сектора, конкретни политики, предварителни проучвания English (en) и методи за техническа оценка English (en) .

Основно съдържание

  • Explore Construction with CrIP English (en)
  • Construction Products Regulation English (en)
  • FAQs on CPR English (en)
  • European Standards English (en)
  • Competitiveness English (en)

Споделяне: FacebookGoogle+LinkedInИзпратете на приятел

Нормален размер на шрифтаМаксимален размер на шрифтаРазпечатайте страницта