Ta spletna stran je bila arhivirana (02/02/2015)
02/02/2015

Navigacijska pot

This website is no longer being updated.

Please visit the new Internal Market, Industry, Entrepreneurship and SMEs website.

Kemikalije

Panoge kemikalij, plastike in gume so med največjimi in najbolj dinamičnimi industrijskimi sektorji v EU. Skupaj zagotavljajo približno 3,1 milijona delovnih mest v več kot 83 000 gospodarskih družbah. V letu 2012 je prodaja kemikalij v EU znašala 539 milijard EUR, kar je približno 20 % svetovne prodaje kemikalij. Pravna ureditev precej vpliva na kemično industrijo. Zato kakovost zakonodaje, pravilno izvajanje in ustrezno izvrševanje niso izredno pomembni le zaradi doseganja zdravstvenih in okoljskih ciljev, temveč tudi zaradi konkurenčnosti industrije kemikalij.

Za organe oblasti in industrijo so glavni ureditveni izzivi povezani s pravilnim izvajanjem zakonodaje REACH Deutsch (de) English (en) français (fr) (registracija, evalvacija, avtorizacija in omejevanje kemikalij) in CLP Deutsch (de) English (en) français (fr) (uredba o razvrščanju, označevanju in pakiranju snovi in mešanic). Poleg tega je Generalni direktorat za podjetništvo in industrijo odgovoren za področno zakonodajo o kemikalijah (npr. gnojila, čistila itd.) v EU.

Te spletne strani (Podjetništvo in industrija/Kemikalije) zagotavljajo zainteresiranemu bralcu nadaljnje informacije o zakonodaji o kemikalijah in stalnih prizadevanjih glede vprašanj konkurenčnosti. Kjer so na voljo in uporabne, so navedene povezave z delom drugih služb Komisije in/ali zainteresiranih strani. Kar nekaj služb Evropske komisije prispeva k stalnemu delu na tem področju. Glavni akterji so Podjetništvo in industrija, OkoljeEnglishdanskDeutschελληνικάespañolfrançaisitalianoNederlandsportuguêssuomisvenska, Skupno raziskovalno središčeEnglish, Zdravje in varstvo potrošnikovEnglish, Zaposlovanje, socialne zadeve in enake možnostiin Promet English (en) . Skupni cilj je sektorju zagotoviti potrebne okvirne pogoje za zagotavljanje trajnostnega razvoja in prispevanje k doseganju lizbonskih ciljev.

 

Najpomembnejša vsebina

  • REACH Deutsch (de)English (en)français (fr)
  • CLP/GHS - Classification, labelling and packaging of substances and mixtures Deutsch (de)English (en)français (fr)
  • CLP legislation, guidance and archives English (en)
  • Review of annexes of REACH English (en)
  • REACH legislation English (en)

Povej naprej: FacebookGoogle+LinkedInpošlji prijatelju

Normalna velikost črkPovečaj črke za 200 odstotkovnatisni stran