Sivusto on arkistoitu (02/02/2015)
02/02/2015

Navigointipolku

This website is no longer being updated.

Please visit the new Internal Market, Industry, Entrepreneurship and SMEs website.

Kemikaalit

Kemian‑, muovi‑ ja kumiteollisuus kuuluvat EU:n suurimpiin ja dynaamisimpiin teollisuusaloihin. Yhteensä ne tarjoavat noin 3,1 miljoonaa työpaikkaa yli 83 000 yrityksessä. Vuonna 2012 kemikaalien myynti EU:ssa oli 539 miljardia euroa, joka on noin 20 % maailmanlaajuisesta myynnistä. Sääntely vaikuttaa kemianteollisuuteen merkittävästi. Tämän takia lainsäädännön laatu ja sen asianmukainen täytäntöönpano ovat olennaisen tärkeitä terveyttä ja ympäristöä koskevien tavoitteiden saavuttamisen sekä kemianteollisuuden kilpailukyvyn kannalta.

Viranomaisten ja teollisuuden kannalta sääntelyn suurimmat haasteet liittyvät REACH Deutsch (de) English (en) français (fr) ‑ (kemikaalien rekisteröinti, arviointi, lupamenettelyt ja rajoitukset) ja CLP Deutsch (de) English (en) français (fr) -asetusten (aineiden ja seosten luokitusta, merkintöjä ja pakkaamista koskeva asetus) asianmukaiseen soveltamiseen. Lisäksi yritystoiminnan ja teollisuuden pääosasto vastaa EU:n alakohtaisesta kemikaalilainsäädännöstä (esim. lannoitteet ja pesuaineet).

Näillä verkkosivuilla (Yritystoiminta ja teollisuus/Kemikaalit) on lisätietoa kemikaaleja koskevasta lainsäädännöstä ja kilpailukykyyn liittyvien kysymysten parissa tehtävästä työstä. Komission muiden yksiköiden ja/tai sidosryhmien tekemään työhön on linkit, mikäli niitä on saatavilla ja käytettävissä. Työhön osallistuu useita Euroopan komission yksiköitä. Päätoimijoita ovat Yritystoiminta ja teollisuus, Ympäristöasiat, Yhteinen tutkimuskeskusEnglish, Terveys ja kuluttaja-asiatEnglish, Työllisyys‑, sosiaali‑ ja tasa-arvo-asiat ja Liikenne. English (en) Yleistavoitteena on osallistua Lissabonin tavoitteiden toteuttamiseen ja luoda alalle edellytykset kestävän kehityksen turvaamiseksi.

 

Pääaiheet

  • REACH Deutsch (de)English (en)français (fr)
  • CLP/GHS - Classification, labelling and packaging of substances and mixtures Deutsch (de)English (en)français (fr)
  • CLP legislation, guidance and archives English (en)
  • Review of annexes of REACH English (en)
  • REACH legislation English (en)

Jaa: FacebookGoogle+LinkedInLähetä sivu

Aseta sivu normaalikokoiselle fontilleKasvata fontin kokoa 200 prosentillaTulosta sivu