Navigációs útvonal

Biotechnológia

Az élettudományok és a biotechnológia olyan kiszolgáló technológiák, amelyeket számos ipari szektor használ, így például az egészségügy/a gyógyszeripar, az állategészségügy, a textilipar, a vegyipar, a műanyagipar, a papíripar, az üzemanyagipar, valamint az élelmiszer- és takarmány-feldolgozó ipar.

A biotechnológia jelentősen hozzájárul a Európai Unió alapvető szakpolitikai céljaihoz, ideértve a közegészséget, az idősödő társadalmat, a gazdasági növekedést, a munkahelyteremtést, a fenntartható fejlődést és a környezetvédelmet.

A szakpolitikák EU-n belüli következetes végrehajtásának biztosítása érdekében a Bizottság 2002-ben átfogó és részletes stratégiát és cselekvési tervet fogadott el a biotechnológiára épülő termékek kifejlesztésére vonatkozóan. A 2007-es félidős értékelés során megállapítást nyert, hogy a megvalósítás az első négy év során sikeres volt, és a 2007-2010-es időszakra öt újabb prioritás került meghatározásra. Ezek között emelhetjük ki például a finanszírozáshoz való jobb hozzáférést és a hatékonyabb technológiaátadást.

Kiemelt oldalak

  • EU Biotechnology Policies Deutsch (de)English (en)français (fr)
  • What is Biotechnology? Deutsch (de)English (en)français (fr)
  • Reference documents Deutsch (de)English (en)français (fr)
  • SMEs and Competitiveness Deutsch (de)English (en)français (fr)

Link ajánlása: FacebookGoogle+LinkedInKüldje el az oldalt ismerősének

Normál betűméretLegnagyobb betűméretOldal nyomtatása