Acest site a fost arhivat la data de 02/02/2015
02/02/2015

Cale de navigare

This website is no longer being updated.

Please visit the new Internal Market, Industry, Entrepreneurship and SMEs website.

Industrie auto

UE  este unul dintre cei mai mari producători de autovehicule din lume. Industria auto este aşadar esenţială pentru prosperitatea Europei. Este un angajator pentru o mare proporţie din mâna de lucru calificată şi o forţă motrice vitală a cunoştinţelor şi inovaţiei. Reprezintă cel mai mare investitor din sectorul privat al Europei în domeniul cercetării şi dezvoltării (C&D). Aduce, de asemenea, o contribuţie majoră la produsul intern brut al UE (PIB) şi cota exporturilor sale o depăşeşte cu mult pe cea a importurilor.

Principalele obiective ale Comisiei Europene cu privire la sectorul auto sunt:

1) Întărirea competitivităţii industriei auto

Scopul este identificarea şi evaluarea unor probleme politice de o importanţă semnificativă pentru competitivitatea industriei auto a UE şi sugerarea unor soluţii care să ia în considerare obiective de ordin economic, social şi ecologic.

2) Completarea, adaptarea şi simplificarea cadrului de reglementare al pieţei interne

Activitatea de îmbunătăţire a pieţei interne se bazează pe introducerea sistemului CE de Aprobare integrată a tipului de vehicul, care permite producătorilor să obţină aprobarea unui "tip" de vehicule într-un stat membru şi apoi să aibă dreptul să comercializeze vehiculul respectiv în toate celelalte state membre, fără teste suplimentare.

3) Promovarea globalizării cadrului de reglementare tehnică, prin UNECE

Armonizarea tehnică globală este un factor esenţial pentru consolidarea competitivităţii industriei auto europene la nivel mondial. UE este parte contractantă la două acorduri ale Comisiei Economice pentru Europa a Naţiunilor Unite (UNECE): Acordul din 1958 privind adoptarea de specificaţii tehnice uniforme aplicabile vehiculelor şi Acordul global din 1998.

Informaţii importante

  • CARS 2020 English (en)
  • Mobile air-conditioning systems (MACs) English (en)
  • Legislation English (en)
  • UNECE regulations English (en)
  • Directive 2007/46/EC English (en)

Partajează: FacebookGoogle+LinkedInTrimite pagina unui prieten

Setează pagina la dimensiunea normală a litereiMăreşte dimensiunea literei cu 200%Tipăreşte pagina