Az oldal tartalmát archiváltuk (02/02/2015)
02/02/2015

Navigációs útvonal

This website is no longer being updated.

Please visit the new Internal Market, Industry, Entrepreneurship and SMEs website.

Fenntartható és felelősségteljes üzleti gyakorlat

A fenntartható fejlődés, melyen belül különböző gazdasági, környezeti és társadalmi dimenziókat különíthetünk el, az Európai Unió átfogó célkitűzése. A versenyképesség és a fenntarthatóság két egymást kölcsönösen erősítő koncepció. A Vállalkozáspolitikai és Ipari Főigazgatóság igyekszik az európai vállalatok boldogulását elősegítő körülményeket teremteni, ily módon biztosítva, hogy minél nagyobb mértékben hozzájárulhassanak a fenntartható fejlődéshez.

A vállalatok társadalmi felelősségvállalása (Corporate Social Responsibility, CSR) a minél versenyképesebb Európa megteremtését célzó törekvés nélkülözhetetlen és természetes ellenpólusa. A felelősségteljes üzleti magatartás elengedhetetlen ahhoz, hogy sikerüljön megerősíteni a bizalmat a piacgazdasággal, az egyre nyitottabbá váló kereskedelemmel és a globalizációval szemben.

Cselekvési terv a fenntartható fogyasztásról, termelésről és iparpolitikáról

A fenntartható fogyasztásról, termelésről és iparpolitikáról szóló cselekvési terv Deutsch (de) English (en) français (fr) célja, hogy a környezet terén jelenleg tapasztalt kihívásokat gazdasági lehetőségekké alakítsa át. Olyan konkrét intézkedéscsomagot terjeszt elő, amely a versenyképesség növelésével párhuzamosan javítja az európai ipar környezeti teljesítményét. Ahol lehetséges, a Bizottság ösztönzi a specifikus környezeti problémák leküzdését célul kitűző felek közötti környezetvédelmi megállapodásokra irányuló önkéntes megközelítéseket.

További tájékoztatás:

  • Fenntartható fejlődés weblapEnglish
  • A Környezetvédelmi Főigazgatóság honlapjaEnglish

Kiemelt oldalak

  • Corporate social responsibility English (en)
  • Ecodesign Deutsch (de)English (en)français (fr)
  • Reporting and disclosure English (en)
  • CSR and SMEs English (en)
  • Multi-stakeholder Forum on CSR English (en)

Események

Daugiau renginiųRSS

Link ajánlása: FacebookGoogle+LinkedInKüldje el az oldalt ismerősének

Normál betűméretLegnagyobb betűméretOldal nyomtatása