Ta spletna stran je bila arhivirana (02/02/2015)
02/02/2015

Navigacijska pot

This website is no longer being updated.

Please visit the new Internal Market, Industry, Entrepreneurship and SMEs website.

Približajmo vesolje Zemlji

Evropa potrebuje učinkovito vesoljsko politiko, ki bo EU omogočila, da prevzame globalno pobudo v izbranih strateških področij politike. Vesolje lahko zagotovi orodja za obravnavo številnih globalnih izzivov, s katerimi se sooča družba v enaindvajsetem stoletju: izzivov, pri obravnavi katerih mora Evropa prevzeti vodilno vlogo.

Vesoljski sistemi in vesoljske tehnologije predstavljajo ključni del vsakodnevnega življenja vseh evropskih državljanov in podjetij. Od telekomunikacij do televizije, od napovedovanja vremena do globalnih finančnih sistemov - večina ključnih storitev, ki jih v sodobnem svetu jemljemo za samoumevne, je za svoje pravilno delovanje odvisna od vesolja.

Raziskovalne in razvojne dejavnosti so usklajene v okviru skupne evropske vesoljske politike in dopolnjujejo prizadevanja držav in drugih ključnih akterjev, vključno z Evropsko vesoljsko agencijo.

V prihodnosti bo vesolje postalo še pomembnejše in bo ponujalo nove priložnosti za podjetja in tudi storitve za državljane. Izboljšani pozicionirni in časovni sistemi bodo skupaj z globalnim okoljskim spremljanjem ustvarili področja, na katerih bodo lahko inovativna podjetja uspevala z zagotavljanjem novih storitev. Vesolje je ključnega pomena tudi pri okoljskih in varnostnih dejavnikih ter dejavnikih, povezanih s podnebnimi spremembami.

Evropa je dom velike, visokotehnološke vesoljske industrije, ki oskrbuje znaten del svetovnih komercialnih potreb po proizvodnji, lansiranju in servisiranju satelitov. Evropska industrija se je na težavnem trgu izkazala za zelo konkurenčno.

Vesoljski sistemi so strateška sredstva, ki prikazujejo neodvisnost in sposobnost prevzeti globalne odgovornosti. Da bi čimbolj izkoristili koristi in priložnosti, ki jih lahko ponudijo Evropi zdaj in v prihodnosti, je pomembno, da imamo aktivno, usklajeno strategijo in celovito evropsko vesoljsko politiko.

Najpomembnejša vsebina

  • New Commission proposal for a Directive on Earth observation satellite data English (en)
  • Copernicus enables early action during Balkans Floods English (en)
  • European Space Expo English (en)
  • Copernicus - The European Earth Observation Programme English (en)

Povej naprej: FacebookGoogle+LinkedInpošlji prijatelju

Normalna velikost črkPovečaj črke za 200 odstotkovnatisni stran