Acest site a fost arhivat la data de 02/02/2015
02/02/2015

Cale de navigare

This website is no longer being updated.

Please visit the new Internal Market, Industry, Entrepreneurship and SMEs website.

Spaţiul mai aproape de Pământ

Europa are nevoie de o politică spaţială eficace care să permită Uniunii Europene să ocupe o poziţie de prim rang la nivel mondial în anumite domenii de politici strategice. Spaţiul poate furniza instrumentele necesare care să răspundă numeroaselor provocări cu care se confruntă societatea în secolul al XXI-lea: pentru a face mai bine faţă provocărilor, Europa trebuie să-şi asume un rol de conducere.

Sistemele spaţiale şi tehnologiile aerospaţiale fac parte integrantă din viaţa de zi cu zi a tuturor cetăţenilor şi întreprinderilor europene. De la telecomunicaţii la televiziune, previziunile meteorologice, la sistemele financiare internaţionale, majoritatea serviciilor-cheie, pe care societatea noastră contemporană le consideră drept un bun al său, depind de spaţiu pentru a funcţiona în mod corespunzător.

Activităţile de cercetare şi dezvoltare sunt coordonate în cadrul general al politicii spaţiale europene şi complează eforturile statelor membre, cât şi a altor actori-cheie, dintre care Agenţia spaţială europeană.

În viitor, spaţiul va ocupa un loc şi mai important şi va oferi noi oportunităţi întreprinderilor, precum şi servicii pentru cetăţeni. Sistemele îmbunătăţite de poziţionare şi cronometraj, cât şi o supraveghere mondială a mediului vor permite întreprinderilor inovatoare să prospere prin propunerea de servicii noi. Spaţiul joacă, de asemenea, un rol primordial în ceea ce priveşte problemele de mediu, securitate şi schimbarea climei.

Europa deţine o importantă industrie aerospaţială de vârf, care răspunde într-o mare măsură cerinţelor comerciale mondiale în termeni de construcţie şi lansare a sateliţilor, precum şi de servicii conexe. Industria europeană s-a dovedit deosebit de competitivă pe o piaţă dificilă.

Sistemele spaţiale reprezintă, în mod evident, active strategice cu caracter idependent şi capacitate de a asuma responsabilităţi la nivel mondial. În vederea maximizării beneficiilor şi oportunităţilor de care poate profita Europa de azi şi de mâine, este important ca Uniunea Europeană să posede o strategie activă şi coordonată, precum şi o politică spaţială cuprinzătoare.

Informaţii importante

  • New Commission proposal for a Directive on Earth observation satellite data English (en)
  • Copernicus enables early action during Balkans Floods English (en)
  • European Space Expo English (en)
  • Copernicus - The European Earth Observation Programme English (en)

Partajează: FacebookGoogle+LinkedInTrimite pagina unui prieten

Setează pagina la dimensiunea normală a litereiMăreşte dimensiunea literei cu 200%Tipăreşte pagina