Sivusto on arkistoitu (02/02/2015)
02/02/2015

Navigointipolku

This website is no longer being updated.

Please visit the new Internal Market, Industry, Entrepreneurship and SMEs website.

Avaruus maan päällä

Eurooppa tarvitsee tehokasta avaruuspolitiikkaa, joka auttaa EU:ta maailmanlaajuisesti johtavaan asemaan valikoiduilla strategisilla politiikanaloilla. Avaruus voi tarjota välineet maailmanlaajuisiin haasteisiin, jotka yhteiskunta kohtaa 2000-luvulla. Euroopan täytyy ottaa johtava asema näihin haasteisiin vastatessa.

Avaruusjärjestelmät ja avaruusteknologia kuuluvat tiiviisti kaikkien Euroopan kansalaisten ja yritysten arkielämään. Suurin osa tärkeistä palveluista, joita pidämme modernissa yhteiskunnassa itsestään selvinä, aina tietoliikenteestä televisioon, sääennustuksista maailmanlaajuisiin rahoitusjärjestelmiin, riippuvat avaruudesta, jotta ne voisivat toimia oikealla tavalla.

Tutkimukseen ja kehitykseen liittyviä toimia koordinoidaan Euroopan yleisen avaruuspolitiikan puitteissa. Toimet täydentävät jäsenvaltioiden ja muiden keskeisten toimijoiden, mukaan lukien Euroopan avaruusjärjestön, pyrkimyksiä.

Tulevaisuudessa avaruusalasta tulee yhä tärkeämpi. Se tarjoaa uusia mahdollisuuksia yrityksille sekä palveluja kansalaisille. Parannetut paikantamis- ja ajanmääritysjärjestelmät yhdessä maailmanlaajuisen ympäristöseurannan kanssa tarjoavat innovatiivisille yrityksille mahdollisuuksia menestyä uusien palvelujen tarjoamisessa. Avaruusala on erityisen tärkeä myös ympäristön, turvallisuuden ja ilmastonmuutoksen kannalta.

Euroopassa on kattavaa korkean teknologian avaruusteollisuuden osaamista, joka vastaa suurelta osin maailman satelliittien rakennukseen, käyttöönottoon ja palveluihin liittyviin kaupallisiin tarpeisiin. Eurooppalainen teollisuus on osoittautunut erityisen kilpailukykyiseksi hankalilla markkinoilla.

Avaruusjärjestelmät ovat selkeästi strategisia etuja, jotka osoittavat riippumattomuuden ja kyvyn ottaa vastuuta maailmanlaajuisesti. Nyt ja tulevaisuudessa tarjottavien hyötyjen ja mahdollisuuksien maksimoimiseksi on tärkeää, että Euroopalla on aktiivinen yhteinen strategia ja kattava avaruuspolitiikka.

Pääaiheet

  • New Commission proposal for a Directive on Earth observation satellite data English (en)
  • Copernicus enables early action during Balkans Floods English (en)
  • European Space Expo English (en)
  • Copernicus - The European Earth Observation Programme English (en)

Jaa: FacebookGoogle+LinkedInLähetä sivu

Aseta sivu normaalikokoiselle fontilleKasvata fontin kokoa 200 prosentillaTulosta sivu