Kruimelpad

Ruimte

De ruimte op aarde brengen (deel 2)

In de toekomst zal de ruimte nog in belang toenemen en nieuwe kansen bieden voor handel en diensten aan burgers. Betere positiebepaling- en timingsystemen en milieutoezicht over de hele aarde zullen plaats bieden aan innovatieve bedrijven, die zullen bloeien dankzij nieuwe dienstverlening. De ruimte speelt ook een cruciale rol bij onderwerpen als milieu, veiligheid en klimaatverandering.

Europa heeft een belangrijke hi-tech ruimtevaartindustrie die voor een groot deel beantwoordt aan de commerciële vraag naar de vervaardiging en de lancering van satellieten en de bijbehorende diensten. De Europese industrie heeft zich zeer concurrentieel getoond op een veeleisende markt.

Ruimtestelsels zijn duidelijk strategische troeven die wijzen op onafhankelijkheid en het vermogen om globale verantwoordelijkheden op te nemen. Om maximaal te profiteren van de voordelen en de kansen die ze Europa nu en in de toekomst bieden, moet er een actieve, gecoördineerde strategie zijn en een veelomvattend Europees ruimtebeleid.

Terug

Share: FacebookGoogle+LinkedInStuur naar een vriend

Normale tekstgrootteTekstgrootte 200%Pagina afdrukken