Sti

Bringe rummet ned på jorden

Europa har brug for en effektiv rumpolitik der vil gøre det muligt for EU at indtage det globale førerskab på udvalgte strategiske politikområder. Rummet kan levere de redskaber der kan adressere mange af af de globale udfordringer samfundet i det enogtyvende århundrede står over for: udfordringer som Europa må påtage sig en lederrolle i at adressere.

Rumsystemer og rumbaserede teknologier udgør en kritisk del af alle Europæiske borgeres og virksomheders dagligliv. Lige fra telekommunikation til fjernsyn, vejrforudsigelse til globale finanssystemer, de fleste af de centrale tjenester som vi alle tager for givne i den moderne verden afhænger af rummet for at kunne fungere ordentligt.

Forsknings- og udviklings aktiviteter bliver koordineret inden for rammerne af den overordnede europæiske rumpolitik, og kompleterer medlemslandenes og andre nøgleaktørers anstrengelser, inklusive Den Europæiske Rumorganisation.

Rummet vil i fremtiden blive endnu mere vigtigt og vil tilbyde nye muligheder for erhvervslivet så vel som tjenester for borgerne. Forbedrede positionerings- og tidssystemer vil skabe områder hvor innovative virksomheder kan trives ved at levere nye tjenester. Rummet er også kritisk i forhold til overvejelser med hensyn til miljø, sikkerhed og klimaforandring.

Europa er hjemsted for en stor, højteknologisk luftfartsindustri der leverer til en betydelig del af verdens kommercielle efterspørgsel efter satellitfremstilling, lancering og tjenester. Den europæiske industri har vist sig at være virkelig konkurrencedygtig på et besværligt marked.

Rumsystemer er klare strategiske aktiver der viser uafhængighed og evnen til at påtage sig et globalt ansvar. For at kunne maksimere de fordele og muligheder de kan give Europa nu og i fremtiden, er det vigtigt at have an aktiv, koordineret strategi og en sammenhængende europæisk rumpolitik.

Vigtigste emner

  • New Commission proposal for a Directive on Earth observation satellite data English (en)
  • Copernicus enables early action during Balkans Floods English (en)
  • European Space Expo English (en)
  • Copernicus - The European Earth Observation Programme English (en)

Arrangementer

Flere arrangementerRSS

Del: FacebookGoogle+LinkedInsend til en ven

Normal skriftstørrelseForstør skrift med 200 procentudskriv siden