Ta spletna stran je bila arhivirana (02/02/2015)
02/02/2015

Navigacijska pot

This website is no longer being updated.

Please visit the new Internal Market, Industry, Entrepreneurship and SMEs website.

Mala in srednje velika podjetja (MSP)

Več kot 20 milijonov MSP Deutsch (de) English (en) français (fr) v EU obsega kar 99 % podjetij, zato so glavno gonilo gospodarske rasti, inovacij, zaposlovanja in socialnega vključevanja. Cilj Evropske komisije je spodbujati uspešno podjetništvo in izboljšati poslovno okolje za MSP, da bi jim pomagala uresničiti njihov celoten potencial Deutsch (de) English (en) français (fr) v današnjem globalnem gospodarstvu.
 
Kaj počne EU?

Evropska komisija se ukvarja s širokimi političnim vprašanji, ki vplivajo na podjetništvo in MSP po vsej Evropi, obenem pa tudi z mehanizmi za podporo MSP (mrežami English (en) , ukrepi za podporo podjetništvu). Sprejema ukrepe, ki koristijo tako obstoječim in potencialnim podjetnikom. Posebna pozornost je namenjena posebnim oblikam podjetništva English (en) , kot so podjetnice, obrti ali socialna podjetja.

Vsi ukrepi, ki podpirajo MSP in podjetništvo, sodijo v edinstven in celovit okvir, ki ga oblikuje Akt za mala podjetja za Evropo Deutsch (de) English (en) français (fr) (SBA), k izvajanju katerega so se zavezale tako države članice kot Evropska komisija.

Ker MSP potrebujejo podporo na lokalni ravni, dejavnosti Komisije vsebujejo tudi nudenje pomoči državam članicam in regijam pri razvoju politik, usmerjenih v spodbujanje podjetništva English (en) , izboljšanje položaja MSP v vsej njihovi življenjski dobi Deutsch (de) English (en) français (fr) ter pomoč pri dostopu do novih trgov Deutsch (de) English (en) français (fr) . Glavna elementa te politike sta opredelitev in izmenjava dobrih praks Deutsch (de) English (en) français (fr) .

Najpomembnejša vsebina

Europe helps you fulfil your ideas

Povej naprej: FacebookGoogle+LinkedInpošlji prijatelju

Normalna velikost črkPovečaj črke za 200 odstotkovnatisni stran