Az oldal tartalmát archiváltuk (02/02/2015)
02/02/2015

Navigációs útvonal

This website is no longer being updated.

Please visit the new Internal Market, Industry, Entrepreneurship and SMEs website.

Kis- és középvállalkozások (kkv-k)

Az EU-ban működő több mint više od 20 millió kkv Deutsch (de) English (en) français (fr) a vállalatok 99%-át képviseli, és a gazdasági növekedés, az innováció, a foglalkoztatás és a társadalmi integráció egyik fő meghajtója. Az Európai Bizottság fontos törekvése, hogy elősegítse a vállalkozások sikerét, és hogy jobb üzleti környezetet biztosítson a kkv-k számára, ily módon hozzájárulva, hogy napjaink globális gazdaságán belül is sikerüljön kiaknázniuk minden bennük rejlő lehetőséget Deutsch (de) English (en) français (fr) .
 
Mit tesz az EU?

Az Európai Bizottság a vállalkozói tevékenységet és az Európa-szerte működő kkv-ket érintő több átfogó politikai kérdés megoldása mellett a kkv-k számára megfelelő támogatást biztosító különböző mechanizmusok (hálózatok English (en) , vállalkozástámogató intézkedések) kidolgozásán dolgozik. Intézkedéseivel igyekszik a már jelenleg is aktív és a jövőbeli vállalkozók érdekeit egyaránt szolgálni. Különös figyelmet kapnak a vállalkozói tevékenység English (en) specifikus formái, köztük a nők által létrehozott, a kézműipari és a szociális gazdasági vállalkozások.

A kkv-k és a vállalkozói tevékenység támogatását szolgáló intézkedések számára az európai kisvállalkozói intézkedéscsomag Deutsch (de) English (en) français (fr) (Small Business Act for Europe, SBA) biztosít átfogó keretet, melyet a tagállamok - vonatkozó kötelezettségvállalásuk értelmében - az Európai Bizottsággal együttműködve valósítanak meg.

Mivel a kkv-k támogatására helyi szinten is mindenképpen szükség van, a Bizottság igyekszik mindemellett a tagállamok és a régiók segítségére lenni a vállalkozási kedv ösztönzését English (en) , a kkv-k helyzetének javítását Deutsch (de) English (en) français (fr) és az új piacokhoz való hozzáférés Deutsch (de) English (en) français (fr) megkönnyítését célzó intézkedések kidolgozásában. Mindebben kulcsfontosságú szerepet kap a bevált gyakorlatok Deutsch (de) English (en) français (fr) meghatározása és cseréje.

Kiemelt oldalak

Europe helps you fulfil your ideas

Link ajánlása: FacebookGoogle+LinkedInKüldje el az oldalt ismerősének

Normál betűméretLegnagyobb betűméretOldal nyomtatása