Navigacijska pot

Mala in srednje velika podjetja (MSP)

Evropske nagrade za spodbujanje podjetništva: promotorji in povezave

Evropske nagrade za spodbujanje podjetništva

Za povečanje zavedanja o Evropskih nagradah za spodbujanje podjetništva Evropska komisija partnersko sodeluje z Evropskimi krovnimi organizacijami. Te so ključni zavezniki pri promociji tekmovanja in širjenju najboljših praks skozi lastna obsežna omrežja in komunikacijske kanale.

Za več informacij o evropskih nagradah za spodbujanje podjetništva obiščite spletišče o teh nagradah, spremljajte nagrade na Twitterju v angleščini, francoščini, španščini, italijanščini ali nemščini ali obiščite uradno stran o nagradah na Facebooku.

Promotorji

Združenje evropskih regij

Logo: Združenje evropskih regij

Združenje evropskih regij (Assembly of European Regions, AER.eu) je največja neodvisna mreža regij v širši Evropi. Združuje več kot 270 regij v 33 državah in 16 medregionalnih organizacij, in je politični glas članic ter forum za medregionalno sodelovanje.

Združenje evropskih regij website

Odbor regij

Logo: Odbor regij

Bruseljski Odbor regij (Committee of the Regions, CoR) je bil ustanovljen leta 1994 z Maastrichtsko pogodbo kot posvetovalni organ, ki predstavnikom lokalnih in regionalnih vlad zagotavlja glas v srcu Evropske unije. Evropska komisija in Svet ministrov svetujeta Odboru regij glede predlaganih zakonov EU na mnogih političnih področjih.

Odbor regij website

EUROCITIES

Logo: EUROCITIES

EUROCITIES združuje več kot 135 velemest v 34 evropskih državah. Mreža EUROCITIES zastopa interese mest v dialogu z evropskimi institucijami o vrsti področij, ki zadevajo mestno samoupravo, in omogoča izmenjavo primerov dobre prakse na področju lokalne uprave med svojimi člani.

EUROCITIES website

EURADA

Logo: EURADA

Evropsko združenje agencij za regionalni razvoj (European Association of Economic Development Agencies) je vseevropska mreža vseh tistih, ki se ukvarjajo z gospodarskim razvojem. EURADA je bila med drugim vodilna pri oblikovanju programa regionalne politike, politike financiranja malega gospodarstva (vzpostavila je tudi mrežo poslovnih angelov EBAN – European Business Angels Network) ter politike podjetništva in inovacij.

EURADA website

EUROCHAMBRES

Logo: EUROCHAMBRES

EUROCHAMBRES, Združenje evropskih gospodarskih zbornic, ima članske organizacije v 44 državah, kar tvori omrežje 2000 evropskih regionalnih in lokalnih zbornic z več kot 20 milijoni včlanjenih družb. Več kot 93 % vseh je malih in srednje velikih podjetij (MSP-jev).

EUROCHAMBRES website

UEAPME

Logo: UEAPME

UEAPME je organizacija delodajalcev, ki zastopa interese evropskih obrtnikov, trgovcev ter malih in srednjih podjetij na ravni EU. UEAPME, priznan evropski socialni partner, združuje 84 članskih organizacij v 36 državah. Zastopa več kot 12 milijonov podjetij, ki zaposlujejo približno 55 milijonov ljudi po vsej Evropi.

UEAPME website

Povej naprej: FacebookGoogle+LinkedInpošlji prijatelju

Normalna velikost črkPovečaj črke za 200 odstotkovnatisni stran