Deze website is gearchiveerd sinds 02/02/2015
02/02/2015

Kruimelpad

This website is no longer being updated.

Please visit the new Internal Market, Industry, Entrepreneurship and SMEs website.

Kleine en middelgrote bedrijven (MKB/KMO)

Europese Awards voor Ondernemerschapsbevordering

Europese Awards voor Ondernemerschaps­bevordering

Over de Europese Awards voor Ondernemerschapsbevordering

Sinds 2006 worden de Europese Awards voor Ondernemerschapsbevordering toegekend aan uitmuntende projecten ter bevordering van het ondernemerschap en kleine ondernemingen op nationaal, regionaal en lokaal niveau. Sinds de awards voor het eerst werden georganiseerd, hebben al meer dan 2 800 projecten deelgenomen, die samen hebben bijgedragen tot de oprichting van meer dan 10 000 nieuwe bedrijven.

De winnaars van de Europese Awards voor Ondernemerschapsbevordering (EEPA) worden bekend gemaakt op een uitreikingsceremonie op de SME Assembly Deutsch (de) English (en) français (fr) italiano (it) , die deel uitmaakt van de Europese MKB/KMO-week.

De doelstellingen van de Awards zijn:

 • Succesvolle activiteiten en initiatieven ter bevordering van ondernemingen en ondernemerschap identificeren en erkennen;
 • Voorbeelden van goed ondernemerschapsbeleid en beste praktijken voor het voetlicht brengen en uitwisselen;
 • Meer aandacht vestigen op de rol van ondernemers in de samenleving;
 • Potentiële ondernemers aanmoedigen en inspireren.

Bekijk de vorige EEPA-winnaars van 2012 , 2013 , 2014

Laatste nieuws en opinie

Prijscategorieën

Er zijn zes prijscategorieën:

 1. Bevordering van ondernemersgeest: erkent initiatieven op nationaal, regionaal of lokaal niveau die de ondernemingszin van vooral jonge mensen en vrouwen bevorderen.
 2. Investering in ondernemersvaardigheden: erkent initiatieven op nationaal, regionaal of lokaal niveau om ondernemende en managementvaardigheden te verbeteren.
 3. Verbetering van de bedrijfsomgeving: erkent innovatieve beleidsvormen op nationaal, regionaal of lokaal niveau die de oprichting en groei van ondernemingen bevorderen, wetgevende en administratieve procedures voor bedrijven vereenvoudigen en het principe “Denk eerst klein” ten gunste van kleine en middelgrote ondernemingen implementeren.
 4. Ondersteuning van de internationalisering van ondernemingen: erkent beleidsvormen en initiatieven die op nationaal, regionaal en lokaal niveau ondernemingen en vooral kleine en middelgrote bedrijven aanmoedigen om de beschikbare marktmogelijkheden zowel binnen als buiten de Europese Unie beter te benutten.
 5. Ondersteuning van de ontwikkeling van groene markten en bronnenefficiëntie: erkent beleidsvormen en initiatieven op nationaal, regionaal en lokaal niveau die de toegang van het MKB tot groene markten ondersteunen en hun bronnenefficiëntie helpen verbeteren door bijvoorbeeld de ontwikkeling van groene vaardigheden, matchmaking en fondsen.
 6. Verantwoord en inclusief ondernemerschap: erkent nationale, regionale of lokale initiatieven van overheidsinstanties of openbare/private samenwerkingsverbanden die sociaal verantwoord ondernemen bevorderen bij kleine en middelgrote bedrijven. Deze categorie erkent ook de inspanningen die worden geleverd om het ondernemerschap in benadeelde groepen te bevorderen, bijvoorbeeld bij werklozen, en vooral bij langdurig werklozen, legale migranten, gehandicapten of leden van etnische minderheden.

De Grote Prijs van de Jury kan uit elke categorie komen en gaat naar de inzending die als het meest creatief en inspirerend ondernemerschapsinitiatief in Europa wordt beschouwd.

Hoe kunt u deelnemen

Nationale, regionale of lokale autoriteiten of publiek-private partnerschappen uit alle EU-lidstaten, en ook IJsland, Noorwegen, Turkije en Servië, worden uitgenodigd mee te doen.

Instanties die in aanmerking komen, kunnen nationale organisaties zijn, gemeenten, steden, regio’s en gemeenschappen, evenals publiek-private partnerschappen tussen publieke autoriteiten en ondernemers, onderwijsprogramma’s en bedrijfsorganisaties.

Grensoverschrijdende initiatieven worden geaccepteerd zo lang ze gezamenlijk door alle betrokken landen worden genomineerd.

De competitie heeft twee stadia; de deelnemers moeten eerst wedijveren op nationaal niveau en komen vervolgens in aanmerking om op Europees niveau te wedijveren. Voor de nationale competitie selecteert elk land twee inzendingen die genomineerd worden voor de Europese competitie.

Er wordt een shortlist van genomineerden gekozen door de Europese jury. Alle genomineerden van de nationale en Europese competities worden uitgenodigd op de uitreikingsceremonie op de SME Assembly, die deel uitmaakt van de Europese MKB/KMO-week. Op de ceremonie worden de winnaars erkend voor hun inspanningen en krijgen ze de kans om zichzelf voor te stellen in een pan-Europese omgeving.

De sluitingsdatum voor inzendingen voor de nationale selectie wordt door ieder land vastgesteld.

De kandidaten zullen geselecteerd worden op basis van de volgende criteria:

 • Originaliteit en haalbaarheid
 • De impact die ze hebben op de lokale economie
 • Verbetering van de relaties met lokale belangengroepen
 • Overdraagbaarheid van het initiatief naar andere regio's in Europa

Neem contact op met je nationale vertegenwoordiger om te weten hoe je kan deelnemen:

Belgique (167 kB), België (161 kB), Belgien (163 kB)България (170 kB)Česká republika (162 kB)Danmark (159 kB)
Deutschland (162 kB)Eesti (164 kB)Ireland (162 kB)Ελλάδα (180 kB)
España (163 kB)France (166 kB)Hrvatska (163 kB)Italia (165 kB)
Κύπρος (179 kB)Latvija (175 kB)Lietuva (169 kB)Luxembourg (166 kB), Luxemburg (163 kB)
Magyarország (167 kB)Malti (177 kB)Nederland (161 kB)Österreich (166 kB)
Polska (169 kB)Portugal (165 kB)România (167 kB)Slovenija (159 kB)
Slovensko (168 kB)Suomi (162 kB)Sverige (157 kB)United Kingdom (170 kB)
Iceland (172 kB)Norway (181 kB)Serbia (329 kB)Turkey pdf - 207 KB [207 KB] English (en)

Contact met het secretariaat opnemen

Het persbureau en het secretariaat van de Europese Awards voor Ondernemerschapsbevordering is bereikbaar via e-mail of telefoon.

eu.enterprise.promotion.awards@hanovercomms.com

+44 (0)20 7400 8995

U kunt de Awards ook volgen op Twitter in het Engels, Frans, Spaans, Duits en Italiaans, op Facebook, op YouTube in het Engels, Frans, Spaans, Duits en Italiaans, en ook op Flickr en Scribd.

U kunt tevens de officiële blog over ondernemerschapsbevordering lezen .

Share: FacebookGoogle+LinkedInStuur naar een vriend

Normale tekstgrootteTekstgrootte 200%Pagina afdrukken