Az oldal tartalmát archiváltuk (02/02/2015)
02/02/2015

Navigációs útvonal

This website is no longer being updated.

Please visit the new Internal Market, Industry, Entrepreneurship and SMEs website.

Kis- és középvállalkozások (KKV)

Európai Vállalkozásösztönzési Díj

Európai Vállalkozásösztönzési Díj

Az Európai Vállalkozásösztönzési Díj

Az „Európai Vállalkozásösztönzési Díj” 2006 óta jutalmazza a vállalkozói szellem, illetve a kisvállalkozások népszerűsítésében országos, regionális és helyi szinten nyújtott kimagasló teljesítményt. A díj létrehozása óta beérkezett projektek száma meghaladja a 2800-at, és ezek nyomán összesen több mint 10 ezer új vállalkozás indult.

 

Az Európai Vállalkozásösztönzési Díj nyerteseinek kihirdetése a díjátadó ünnepségen történik a kkv-közgyűlés Deutsch (de) English (en) français (fr) italiano (it) keretében, mely részét képezi az európai kkv-hétnek

A díj az alábbi célokat szolgálja:

 • A vállalkozások és a vállalkozói tevékenység ösztönzését célzó sikeres tevékenységek és kezdeményezések azonosítása és felismerése
 • A legjobb vállalkozási politikák és gyakorlatok példáinak bemutatása és megosztása
 • A vállalkozók társadalomban játszott szerepére vonatkozó ismeretterjesztés
 • Potenciális vállalkozók ösztönzése és bátorítása

Nézze meg a legutóbbi Európai Vállalkozásösztönzési Díj nyerteseit - 2012 , 2013 , 2014

Legújabb hírek

Kategóriák

A hat díjkategória a következő:

 1. A vállalkozói kedv ösztönzése - Olyan nemzeti, regionális vagy helyi szintű kezdeményezések számára nyújt elismerést, amelyek a fiatalok és a nők körében népszerűsítik a vállalkozói gondolkodásmódot.
 2. A vállalkozói ismeretek növelése - Olyan országos, regionális és helyi szintű kezdeményezések számára nyújt elismerést, amelyek a vállalkozói és a vezetői készségeket javítják.
 3. Az üzleti környezet fejlesztése - Elismerésben részesíti azokat az országos, regionális vagy helyi szintű innovatív intézkedéseket, amelyek előmozdítják a vállalkozások indulását és növekedését, egyszerűsítik az adminisztratív eljárásokat és a „Gondolkozz először kicsiben” elvet alkalmazzák a kis- és középvállalkozások érdekében.
 4. A vállalkozások külpiacra lépésének elősegítése - Olyan kezdeményezések számára nyújt elismerést, amelyek arra ösztönzik a vállalkozásokat, különösen a kis- és középvállalkozásokat, hogy jobban profitáljanak az Európai Unión belüli és kívüli piacok által kínált lehetőségekből.
 5. A zöldgazdaság ösztönzése - Olyan országos, regionális és helyi szintű intézkedések és kezdeményezések számára nyújt elismerést , amelyek támogatják a kis- és középvállalkozások részvételét a zöldgazdaságban, javítják a környezeti erőforrásokkal való hatékony gazdálkodásukat, például a környezetvédelmi ismeretek növelése vagy finanszírozás által.
 6. Vállalkozás a társadalmi esélyegyenlőségért - Hatóságok, valamint olyan országos, regionális vagy helyi kezdeményezések számára nyújt elismerést, amelyek a kis- és középvállalkozások társadalmi szerepvállalását hangsúlyozzák. Ebben a kategóriában a hátrányos helyzetűek, például munkanélküliek, különösen a tartósan munkanélküliek, a bevándorlók, a mozgáskorlátozottak vagy az etnikai kisebbséghez tartozók vállalkozási erőfeszítéseit is díjazzák.

A zsűri díjazottja bármelyik kategóriából kikerülhet, mint a legkreatívabb és leginspirálóbb, vállalkozási kedvet ösztönző kezdeményezés Európában.

Részvételi feltételek

Valamennyi EU-tagállam, illetve Izland, Norvégia, Törökország és Szerbia nemzeti, regionális vagy helyi hatóságai, illetve PPP-projektjei nevezhetnek.

A pályázaton országos szervezetek, települések, városok, régiók és közösségek indulhatnak, továbbá nevezhetnek közhatóságok és vállalkozók, illetve oktatási programok és üzleti szervezetek együttműködésével megvalósult PPP-projektek is.

A határokon átnyúló kezdeményezések abban az esetben indulhatnak, ha a nevezést valamennyi résztvevő ország támogatja.

A verseny kétfordulós, a jelentkezőknek először hazai szinten kell megmérettetni magukat, majd ezt követően vehetnek részt az európai fordulón. Minden ország két versenyzőt indíthat az európai versenyen.

A jelöltek rövid listáját az európai zsűri választja ki. A hazai, illetve az európai forduló összes résztvevőjét meghívják a díjátadó ünnepségre a KKV gyűlés keretében, mely részét képezi az Európai KKV hétnek. Az ünnepség elismeri a nyertesek erőfeszítéseit és lehetőséget ad számukra, hogy saját maguk mutassák be munkájukat egy páneurópai környezetben.

A nemzeti kiválasztásra vonatkozó benevezési határidőt az országok egyénileg határozzák meg.

A jelöltek az alábbi feltételek alapján kerülnek elbírálásra:

 • Eredetiség és megvalósíthatóság
 • A helyi gazdaságra gyakorolt hatás
 • A helyi érdekelt csoportok közötti kapcsolatok javítása
 • A program Európa más régióiban való megvalósíthatóságának lehetősége

Ha pályázni szeretne, kérjük, vegye fel a kapcsolatot a nemzeti kapcsolattartóval:

Belgique (167 kB), België (161 kB), Belgien (163 kB)България (170 kB)Česká republika (162 kB)Danmark (159 kB)
Deutschland (162 kB)Eesti (164 kB)Ireland (162 kB)Ελλάδα (180 kB)
España (163 kB)France (166 kB)Hrvatska (163 kB)Italia (165 kB)
Κύπρος (179 kB)Latvija (175 kB)Lietuva (169 kB)Luxembourg (166 kB), Luxemburg (163 kB)
Magyarország (167 kB)Malti (177 kB)Nederland (161 kB)Österreich (166 kB)
Polska (169 kB)Portugal (165 kB)România (167 kB)Slovenija (159 kB)
Slovensko (168 kB)Suomi (162 kB)Sverige (157 kB)United Kingdom (170 kB)
Iceland (172 kB)Norway (181 kB)Serbia (329 kB)Turkey pdf - 207 KB [207 KB] English (en)

A titkárság elérhetősége

Az Európai vállalkozások ösztönzése díj sajtóirodája és titkársága elérhető e-mailen vagy telefonon keresztül:

eu.enterprise.promotion.awards@hanovercomms.com

+44 (0)20 7400 8995

A díjátadót nyomon követheti angol, francia, spanyol, német vagy olasz nyelven a Facebookon, illetve angol, francia, spanyol, német és olasz nyelven a YouTube-on és a Flickren, valamint a Scribden.

További információk a Vállalkozások segítése blogon.

Link ajánlása: FacebookGoogle+LinkedInKüldje el az oldalt ismerősének

Normál betűméretLegnagyobb betűméretOldal nyomtatása