Navigációs útvonal

Kis- és középvállalkozások (KKV)

Európai Vállalkozásösztönzési Díj

Európai Vállalkozásösztönzési Díj

Az Európai Vállalkozásösztönzési Díj

Az „Európai Vállalkozásösztönzési Díj” 2006 óta jutalmazza a vállalkozói szellem, illetve a kisvállalkozások népszerűsítésében országos, regionális és helyi szinten nyújtott kimagasló teljesítményt. A díj létrehozása óta beérkezett projektek száma meghaladja a 2800-at, és ezek nyomán összesen több mint 10 ezer új vállalkozás indult.

 

Az Európai Vállalkozásösztönzési Díj nyerteseinek kihirdetése a díjátadó ünnepségen történik a kkv-közgyűlés Deutsch (de) English (en) français (fr) italiano (it) keretében, mely részét képezi az európai kkv-hétnek

A díj az alábbi célokat szolgálja:

 • A vállalkozások és a vállalkozói tevékenység ösztönzését célzó sikeres tevékenységek és kezdeményezések azonosítása és felismerése
 • A legjobb vállalkozási politikák és gyakorlatok példáinak bemutatása és megosztása
 • A vállalkozók társadalomban játszott szerepére vonatkozó ismeretterjesztés
 • Potenciális vállalkozók ösztönzése és bátorítása

Nézze meg a legutóbbi Európai Vállalkozásösztönzési Díj nyerteseit - 2012 , 2013

Legújabb hírek

Kategóriák

A hat díjkategória a következő:

 1. A vállalkozói kedv ösztönzése - Olyan nemzeti, regionális vagy helyi szintű kezdeményezések számára nyújt elismerést, amelyek a fiatalok és a nők körében népszerűsítik a vállalkozói gondolkodásmódot.
 2. A vállalkozói ismeretek növelése - Olyan országos, regionális és helyi szintű kezdeményezések számára nyújt elismerést, amelyek a vállalkozói és a vezetői készségeket javítják.
 3. Az üzleti környezet fejlesztése - Elismerésben részesíti azokat az országos, regionális vagy helyi szintű innovatív intézkedéseket, amelyek előmozdítják a vállalkozások indulását és növekedését, egyszerűsítik az adminisztratív eljárásokat és a „Gondolkozz először kicsiben” elvet alkalmazzák a kis- és középvállalkozások érdekében.
 4. A vállalkozások külpiacra lépésének elősegítése - Olyan kezdeményezések számára nyújt elismerést, amelyek arra ösztönzik a vállalkozásokat, különösen a kis- és középvállalkozásokat, hogy jobban profitáljanak az Európai Unión belüli és kívüli piacok által kínált lehetőségekből.
 5. A zöldgazdaság ösztönzése - Olyan országos, regionális és helyi szintű intézkedések és kezdeményezések számára nyújt elismerést , amelyek támogatják a kis- és középvállalkozások részvételét a zöldgazdaságban, javítják a környezeti erőforrásokkal való hatékony gazdálkodásukat, például a környezetvédelmi ismeretek növelése vagy finanszírozás által.
 6. Vállalkozás a társadalmi esélyegyenlőségért - Hatóságok, valamint olyan országos, regionális vagy helyi kezdeményezések számára nyújt elismerést, amelyek a kis- és középvállalkozások társadalmi szerepvállalását hangsúlyozzák. Ebben a kategóriában a hátrányos helyzetűek, például munkanélküliek, különösen a tartósan munkanélküliek, a bevándorlók, a mozgáskorlátozottak vagy az etnikai kisebbséghez tartozók vállalkozási erőfeszítéseit is díjazzák.

A zsűri díjazottja bármelyik kategóriából kikerülhet, mint a legkreatívabb és leginspirálóbb, vállalkozási kedvet ösztönző kezdeményezés Európában.

Részvételi feltételek

Valamennyi EU-tagállam, illetve Izland, Norvégia, Törökország és Szerbia nemzeti, regionális vagy helyi hatóságai, illetve PPP-projektjei nevezhetnek.

A pályázaton országos szervezetek, települések, városok, régiók és közösségek indulhatnak, továbbá nevezhetnek közhatóságok és vállalkozók, illetve oktatási programok és üzleti szervezetek együttműködésével megvalósult PPP-projektek is.

A határokon átnyúló kezdeményezések abban az esetben indulhatnak, ha a nevezést valamennyi résztvevő ország támogatja.

A verseny kétfordulós, a jelentkezőknek először hazai szinten kell megmérettetni magukat, majd ezt követően vehetnek részt az európai fordulón. Minden ország két versenyzőt indíthat az európai versenyen.

A jelöltek rövid listáját az európai zsűri választja ki. A hazai, illetve az európai forduló összes résztvevőjét meghívják a díjátadó ünnepségre a KKV gyűlés keretében, mely részét képezi az Európai KKV hétnek. Az ünnepség elismeri a nyertesek erőfeszítéseit és lehetőséget ad számukra, hogy saját maguk mutassák be munkájukat egy páneurópai környezetben.

A nemzeti kiválasztásra vonatkozó benevezési határidőt az országok egyénileg határozzák meg.

A jelöltek az alábbi feltételek alapján kerülnek elbírálásra:

 • Eredetiség és megvalósíthatóság
 • A helyi gazdaságra gyakorolt hatás
 • A helyi érdekelt csoportok közötti kapcsolatok javítása
 • A program Európa más régióiban való megvalósíthatóságának lehetősége

Ha pályázni szeretne, kérjük, vegye fel a kapcsolatot a nemzeti kapcsolattartóval:

Belgique , België , Belgien България Česká republika Danmark
Deutschland Eesti Ireland Ελλάδα
España France Hrvatska Italia
Κύπρος Latvija Lietuva Luxembourg , Luxemburg
Magyarország Malti Nederland Österreich
Polska Portugal România Slovenija
Slovensko Suomi Sverige United Kingdom
Iceland Norway Serbia Turkey

A titkárság elérhetősége

Az Európai vállalkozások ösztönzése díj sajtóirodája és titkársága elérhető e-mailen vagy telefonon keresztül:

eu.enterprise.promotion.awards@hanovercomms.com

+44 (0)20 7400 8995

A díjátadót nyomon követheti angol, francia, spanyol, német vagy olasz nyelven a Facebookon, illetve angol, francia, spanyol, német és olasz nyelven a YouTube-on és a Flickren, valamint a Scribden.

További információk a Vállalkozások segítése blogon.

Link ajánlása: FacebookGoogle+LinkedInKüldje el az oldalt ismerősének

Normál betűméretLegnagyobb betűméretOldal nyomtatása