Navigacijski put

Malih i Srednjih Poduzeća (MSP)

European Enterprise Promotion Awards

European Enterprise Promotion Awards

O europskim nagradama Enterprise Promotion Awards

Od 2006. godine europskim nagradama Enterprise Promotion Awards nagrađuje se izvrsnost u promicanju poduzetništva i malih poduzeća na nacionalnoj, regionalnoj i lokalnoj razini. Od pokretanja nagrada prijavljeno je preko 2 800 projekata i ukupno je podržano osnivanje više od 10 000 novih tvrtki.

 

Dobitnici europskih nagrada Enterprise Promotion Awards proglašavaju se na svečanosti dodjele nagrada na Skupštini malog i srednjeg poduzetništva Deutsch (de) English (en) français (fr) italiano (it) , koja je dio Europskog tjedna malog i srednjeg poduzetništva.

Ciljevi nagrada su:

  • identificirati i prepoznati uspješne aktivnosti i inicijative koje se poduzimaju za promicanje tvrtke i poduzetništva;
  • predstaviti i podijeliti primjere najboljih poduzetničkih politika i praksi;
  • stvoriti veću svijest o ulozi koju poduzetnici imaju u društvu;
  • ohrabriti i potaknuti potencijalne poduzetnike.

Pogledajte posljednje pobjednike EEPA-e - 2012 , 2013 , 2014

Najnovije vijesti i Pregledi

Kategorije nagrada

Šest kategorija nagrada su:

1) Poticanje poduzetničkog duha - Priznanje za inicijative na nacionalnoj, regionalnoj ili lokalnoj razini koje promiču poduzetničko razmišljanje osobito među mladima i ženama

2) Ulaganje u poduzetničke vještine - Priznanje za inicijative na nacionalnoj, regionalnoj ili lokalnoj razini za poboljšanje poduzetničkih i menadžerskih vještina

3) Poboljšanje poslovnog okruženja - Priznanje za inovativne politike na nacionalnoj, regionalnoj ili lokalnoj razini koje promiču start-up poduzeća i rast, pojednostavljuju zakonodavne i upravne postupke za tvrtke i provode "Think Small First" princip u korist malih i srednjih poduzeća

4) Potpora internacionalizaciji poslovanja - Priznanje za politike i inicijative koje na nacionalnoj, regionalnoj ili lokalnoj razini potiču poduzeća, a osobito mala i srednja poduzeća, da više iskoriste mogućnosti koje nude tržišta unutar i izvan Europske unije

5) Potpora razvoju zelenih tržnicama i učinkovitosti resursa - Priznanje za politike i inicijative na nacionalnoj, regionalnoj ili lokalnoj razini koje podržavaju pristup malih i srednjih poduzeća zelenim tržnicama i pomažu poboljšati njihovu učinkovitost resursa, na primjer, razvojem zelenih vještina i posredovanjem te financiranjem.

6) Odgovorno i inkluzivno poduzetništvo - Priznanje za nacionalne, regionalne ili lokalne inicijative vlasti ili javnih/privatnih partnerstava koja promiču korporativnu društvenu odgovornost među malim i srednjim poduzećima. U ovoj kategoriji također će se dati priznanje za napore na promicanju poduzetništva među društveno isključenim skupinama, kao što su nezaposleni, osobito dugotrajno nezaposlenim osobama, zakoniti migranti, osobe s invaliditetom ili osobe iz etničkih manjina.

Velika nagrada žirija može biti iz bilo koje kategorije i dodijelit će se najkreativnijoj i najinspirativnijoj poduzetničkoj inicijativi u Europi.

Kako sudjelovati

Nacionalne, regionalne ili lokalne vlasti ili javno-privatna partnerstva iz svih država članica EU uključujući Island, Norvešku, Srbiju i Tursku koje su pozvane da sudjeluju.

Pravo prijave imaju subjekti kao nacionalne organizacije, mali i veliki gradovi, regije i zajednice, kao i javno-privatna partnerstva između tijela javne vlasti i poduzetnika, obrazovnih programa i poslovnih organizacija.

Prekogranične inicijative će se prihvatiti ako prijavu podnesu zajednički sve uključene države.

Natjecanje se sastoji od dvije faze; u prvoj fazi kandidati se natječu na nacionalnoj razini, a zatim će imati pravo natjecati se na europskoj razini. Na državnom natjecanju, svaka će država odabrati dvije prijave koje će predložiti za europsko natjecanje.

Europski žiri sastavit će popis kandidata u užem izboru. Svi kandidati iz nacionalnih i europskih natjecanja pozvat će se da prisustvuju na svečanosti dodjele nagrada u Skupštini malog i srednjeg poduzetništva, koja je dio Europskog tjedna malog i srednjeg poduzetništva. Na svečanosti će se odati priznanje pobjednicima za njihove napore i dat će im se prilika da se predstave u paneuropskom okruženju.

Svaka država određuje datum do kada se prihvaćuju prijave za nacionalni odabir.

  • Kandidati će se odabrati na temelju sljedećih kriterija:
  • Originalnost i izvedivosti
  • Utjecaj kojeg imaju na lokalno gospodarstvo
  • Poboljšanje odnosa lokalnih dionika
  • Prenosivost projekta u druge regije u Europi

Za više informacija o tome kako da se ubuduće uključite kontaktirajte svog nacionalnog predstavnika:

Belgique , België , Belgien България Česká republika Danmark
Deutschland Eesti Ireland Ελλάδα
España France Hrvatska Italia
Κύπρος Latvija Lietuva Luxembourg , Luxemburg
Magyarország Malti Nederland Österreich
Polska Portugal România Slovenija
Slovensko Suomi Sverige United Kingdom
Iceland Norway Serbia Turkey

Tajništvo kontakt

Ured za tisak i tajništvo nagrade European Enterprise Promotion Awards može se kontaktirati ili e-poštom ili telefonom.

eu.enterprise.promotion.awards@hanovercomms.com

+44 (0) 20 7400 8995

Nagrade možete pratiti i na Twitteru u Engleski, Francuski, Španjolski, Njemački i Talijanski, O Facebook, Na YouTube-u Engleski, Francuski, Španjolski, Njemački i Talijanski, Kao i o Flickr-u i Scribd-u.

Možete čitati i službeni blog nagrade Promoting Enterprise .

Share: FacebookGoogle+LinkedInsend this page to a friend

Set page to normal font sizeIncrease font size by 200 percentprint this page