This site has been archived on 02/02/2015
02/02/2015

Navigacijski put

This website is no longer being updated.

Please visit the new Internal Market, Industry, Entrepreneurship and SMEs website.

Malih i Srednjih Poduzeća (MSP)

European Enterprise Promotion Awards

European Enterprise Promotion Awards

O europskim nagradama Enterprise Promotion Awards

Od 2006. godine europskim nagradama Enterprise Promotion Awards nagrađuje se izvrsnost u promicanju poduzetništva i malih poduzeća na nacionalnoj, regionalnoj i lokalnoj razini. Od pokretanja nagrada prijavljeno je preko 2 800 projekata i ukupno je podržano osnivanje više od 10 000 novih tvrtki.

 

Dobitnici europskih nagrada Enterprise Promotion Awards proglašavaju se na svečanosti dodjele nagrada na Skupštini malog i srednjeg poduzetništva Deutsch (de) English (en) français (fr) italiano (it) , koja je dio Europskog tjedna malog i srednjeg poduzetništva.

Ciljevi nagrada su:

  • identificirati i prepoznati uspješne aktivnosti i inicijative koje se poduzimaju za promicanje tvrtke i poduzetništva;
  • predstaviti i podijeliti primjere najboljih poduzetničkih politika i praksi;
  • stvoriti veću svijest o ulozi koju poduzetnici imaju u društvu;
  • ohrabriti i potaknuti potencijalne poduzetnike.

Pogledajte posljednje pobjednike EEPA-e - 2012 , 2013 , 2014

Najnovije vijesti i Pregledi

Kategorije nagrada

Šest kategorija nagrada su:

1) Poticanje poduzetničkog duha - Priznanje za inicijative na nacionalnoj, regionalnoj ili lokalnoj razini koje promiču poduzetničko razmišljanje osobito među mladima i ženama

2) Ulaganje u poduzetničke vještine - Priznanje za inicijative na nacionalnoj, regionalnoj ili lokalnoj razini za poboljšanje poduzetničkih i menadžerskih vještina

3) Poboljšanje poslovnog okruženja - Priznanje za inovativne politike na nacionalnoj, regionalnoj ili lokalnoj razini koje promiču start-up poduzeća i rast, pojednostavljuju zakonodavne i upravne postupke za tvrtke i provode "Think Small First" princip u korist malih i srednjih poduzeća

4) Potpora internacionalizaciji poslovanja - Priznanje za politike i inicijative koje na nacionalnoj, regionalnoj ili lokalnoj razini potiču poduzeća, a osobito mala i srednja poduzeća, da više iskoriste mogućnosti koje nude tržišta unutar i izvan Europske unije

5) Potpora razvoju zelenih tržnicama i učinkovitosti resursa - Priznanje za politike i inicijative na nacionalnoj, regionalnoj ili lokalnoj razini koje podržavaju pristup malih i srednjih poduzeća zelenim tržnicama i pomažu poboljšati njihovu učinkovitost resursa, na primjer, razvojem zelenih vještina i posredovanjem te financiranjem.

6) Odgovorno i inkluzivno poduzetništvo - Priznanje za nacionalne, regionalne ili lokalne inicijative vlasti ili javnih/privatnih partnerstava koja promiču korporativnu društvenu odgovornost među malim i srednjim poduzećima. U ovoj kategoriji također će se dati priznanje za napore na promicanju poduzetništva među društveno isključenim skupinama, kao što su nezaposleni, osobito dugotrajno nezaposlenim osobama, zakoniti migranti, osobe s invaliditetom ili osobe iz etničkih manjina.

Velika nagrada žirija može biti iz bilo koje kategorije i dodijelit će se najkreativnijoj i najinspirativnijoj poduzetničkoj inicijativi u Europi.

Kako sudjelovati

Nacionalne, regionalne ili lokalne vlasti ili javno-privatna partnerstva iz svih država članica EU uključujući Island, Norvešku, Srbiju i Tursku koje su pozvane da sudjeluju.

Pravo prijave imaju subjekti kao nacionalne organizacije, mali i veliki gradovi, regije i zajednice, kao i javno-privatna partnerstva između tijela javne vlasti i poduzetnika, obrazovnih programa i poslovnih organizacija.

Prekogranične inicijative će se prihvatiti ako prijavu podnesu zajednički sve uključene države.

Natjecanje se sastoji od dvije faze; u prvoj fazi kandidati se natječu na nacionalnoj razini, a zatim će imati pravo natjecati se na europskoj razini. Na državnom natjecanju, svaka će država odabrati dvije prijave koje će predložiti za europsko natjecanje.

Europski žiri sastavit će popis kandidata u užem izboru. Svi kandidati iz nacionalnih i europskih natjecanja pozvat će se da prisustvuju na svečanosti dodjele nagrada u Skupštini malog i srednjeg poduzetništva, koja je dio Europskog tjedna malog i srednjeg poduzetništva. Na svečanosti će se odati priznanje pobjednicima za njihove napore i dat će im se prilika da se predstave u paneuropskom okruženju.

Svaka država određuje datum do kada se prihvaćuju prijave za nacionalni odabir.

  • Kandidati će se odabrati na temelju sljedećih kriterija:
  • Originalnost i izvedivosti
  • Utjecaj kojeg imaju na lokalno gospodarstvo
  • Poboljšanje odnosa lokalnih dionika
  • Prenosivost projekta u druge regije u Europi

Za više informacija o tome kako da se ubuduće uključite kontaktirajte svog nacionalnog predstavnika:

Belgique (167 kB), België (161 kB), Belgien (163 kB)България (170 kB)Česká republika (162 kB)Danmark (159 kB)
Deutschland (162 kB)Eesti (164 kB)Ireland (162 kB)Ελλάδα (180 kB)
España (163 kB)France (166 kB)Hrvatska (163 kB)Italia (165 kB)
Κύπρος (179 kB)Latvija (175 kB)Lietuva (169 kB)Luxembourg (166 kB), Luxemburg (163 kB)
Magyarország (167 kB)Malti (177 kB)Nederland (161 kB)Österreich (166 kB)
Polska (169 kB)Portugal (165 kB)România (167 kB)Slovenija (159 kB)
Slovensko (168 kB)Suomi (162 kB)Sverige (157 kB)United Kingdom (170 kB)
Iceland (172 kB)Norway (181 kB)Serbia (329 kB)Turkey pdf - 207 KB [207 KB] English (en)

Tajništvo kontakt

Ured za tisak i tajništvo nagrade European Enterprise Promotion Awards može se kontaktirati ili e-poštom ili telefonom.

eu.enterprise.promotion.awards@hanovercomms.com

+44 (0) 20 7400 8995

Nagrade možete pratiti i na Twitteru u Engleski, Francuski, Španjolski, Njemački i Talijanski, O Facebook, Na YouTube-u Engleski, Francuski, Španjolski, Njemački i Talijanski, Kao i o Flickr-u i Scribd-u.

Možete čitati i službeni blog nagrade Promoting Enterprise .

Share: FacebookGoogle+LinkedInsend this page to a friend

Set page to normal font sizeIncrease font size by 200 percentprint this page