Sivusto on arkistoitu (02/02/2015)
02/02/2015

Navigointipolku

This website is no longer being updated.

Please visit the new Internal Market, Industry, Entrepreneurship and SMEs website.

Pienet ja keskisuuret yritykset (Pk-yritykset)

Eurooppalainen yrittäjyyden edistämispalkinto

Eurooppalainen yrittäjyyden edistämispalkinto

Eurooppalainen yrittäjyyden edistämispalkinto

Eurooppalainen yrittäjyyden edistämispalkinto on myönnetty vuodesta 2006 lähtien menestyksestä yrittäjyyden ja pienyritystoiminnan edistämisessä kansallisella, alueellisella ja paikallisella tasolla. Kilpailuun on osallistunut sen olemassaolon aikana yli 2 800 hanketta, jotka ovat yhdessä tukeneet yli 10 000 uuden yrityksen perustamista.

Eurooppalaisen yrittäjyyden edistämispalkinnon voittajat julkistetaan palkintoseremoniassa pk‑yrityskokouksessa Deutsch (de) English (en) français (fr) italiano (it) , joka on osa Euroopan pk‑yritysviikkoa.

Palkinnon tavoitteina on:

 • Tunnistaa ja antaa tunnustusta menestykselliselle toiminnalle ja hankkeille, jotka tukevat yrityksiä ja yrittäjyyttä
 • Esitellä ja jakaa tietoa parhaista yrittämisen toimintalinjoista sekä käytännöistä
 • Parantaa tietoisuutta yrittäjien roolista yhteiskunnassa
 • Rohkaista ja innostaa ryhtymään yrittäjäksi

Tästä näet edellisvuosien voittajat: 2012 , 2013 , 2014

Uusimmat uutiset

Kilpailusarjat

Kilpailussa on kuusi sarjaa:

 1. Yrittäjyyden edistäminen - Tunnustaa kansallisella, alueellisella tai paikallisella tasolla aloitteita, jotka edistävät yrittäjyysajattelua varsinkin nuorten ja naisten keskuudessa.
 2. Investointi yritystaitoihin - Tunnustaa kansallisella, alueellisella tai paikallisella tasolla aloitteita, jotka liittyvät yrittäjyys- ja johtajuustaitojen parantamiseen.
 3. Liiketoimintaympäristön parantaminen - Tunnustaa kansallisella, alueellisella tai paikallisella tasolla innovatiivisia toimintaohjelmia, jotka edistävät yritysten perustamista ja kasvua, yksinkertaistavat yritysten lainsäädännöllisiä sekä hallinnollisia menettelyjä ja toteuttavat ”Think Small First” (”Pienet ensin”) -periaatetta asettamalla pk-yritykset etusijalle.
 4. Yritysten kansainvälistymisen tukeminen - Tunnustaa ohjelmia ja aloitteita, jotka kansallisella, alueellisella tai paikallisella tasolla rohkaisevat yrityksiä ja erityisesti pk-yrityksiä hyödyntämään Euroopan Unionin sisäisten ja ulkopuolisten markkinoiden tarjoamia mahdollisuuksia entistä paremmin.
 5. Vihreiden markkinoiden ja resurssien tukemine - Tunnustaa kansallisella, alueellisella tai paikallisella tasolla toimintaohjelmia ja aloitteita, jotka tukevat pk-yritysten pääsyä vihreille markkinoille ja parantavat niiden resurssitehokkuutta esimerkiksi kehittämällä vihreitä taitoja, saamalla kysynnän ja tarjonnan vastaamaan toisiaan tai rahoittamalla.
 6. Vastuullinen ja osallistuva yrittäjyys - Tunnustaa kansallisia, alueellisia tai paikallisia viranomaisten tai viranomaisten ja yrittäjien yhteisyritysten aloitteita, joilla edistetään pk-yritysten yhteiskuntavastuuta. Tässä sarjassa annetaan tunnustusta myös toimille, jotka edistävät heikossa asemassa olevien ryhmien, kuten työttömien – erityisesti pitkäaikaistyöttömien – sekä maahanmuuttajien, vammaisten tai etnisten vähemmistöjen yrittäjyyttä.

Tuomariston pääpalkinnon voi saada missä tahansa sarjassa kilpaileva hanke, ja sen saa yritys, jonka katsotaan olevan Euroopan luovin ja innoittavin.

Miten osallistua

Kilpailuun voivat osallistua Euroopan unionin, Islannista, Norjasta, Turkista ja Serbiasta paikallisen ja alueellisen tason julkisyhteisöt sekä julkisten yhteisöjen ja yritysten yhteiset hankkeet.

Kilpailu on avoin kunnille, kaupungeille, alueille ja yhteisöille, samoin kuin julkisten viranomaisten ja yrittäjien yhteisille hankkeille sekä koulutusohjelmille ja yrittäjäjärjestöille.

Myös yli maanrajojen ulottuva hanke hyväksytään mukaan, mikäli kaikkien siihen osallistuvien maiden edustajat ehdottavat hanketta yhteisesti.

Kilpailussa on kaksi osaa: hakijat kilpailevat ensin kansallisella tasolla, ennen kuin ne voivat kilpailla Euroopan tasolla. Jokainen maa valitsee kansallisen kilpailun perusteella kaksi hakijaa, jotka pääsevät mukaan Euroopan laajuiseen kilpailuun.

Tuomaristo valitsee ehdokkaat. Kaikki ehdokkaat kansallisista ja Eurooppalaisesta kilpailusta kutsutaan palkintojenjakotilaisuuteen pk‑yrityskokoukseen, joka on osa Euroopan pk‑yritysviikkoa. Seremoniassa voittajat palkitaan hankkeestaan ja heille annetaan siellä mahdollisuus esitellä yritystään Euroopan laajuisesti.

Viimeinen ilmoittautumispäivä kilpailuun vaihtelee maittain.

Ehdokkaat valitaan seuraavin perustein:

 • Omaleimaisuus ja toteutuskelpoisuus
 • Vaikutus paikalliseen talouteen
 • Paikallisten sidosryhmäsuhteiden edistäminen
 • Projektin siirrettävyys muille alueille Euroopassa

Lisätietoa osallistumisesta tulevaisuudessa saa ottamalla yhteyttä kansalliseen yhteyshenkilöön:

Belgique (167 kB), België (161 kB), Belgien (163 kB)България (170 kB)Česká republika (162 kB)Danmark (159 kB)
Deutschland (162 kB)Eesti (164 kB)Ireland (162 kB)Ελλάδα (180 kB)
España (163 kB)France (166 kB)Hrvatska (163 kB)Italia (165 kB)
Κύπρος (179 kB)Latvija (175 kB)Lietuva (169 kB)Luxembourg (166 kB), Luxemburg (163 kB)
Magyarország (167 kB)Malti (177 kB)Nederland (161 kB)Österreich (166 kB)
Polska (169 kB)Portugal (165 kB)România (167 kB)Slovenija (159 kB)
Slovensko (168 kB)Suomi (162 kB)Sverige (157 kB)United Kingdom (170 kB)
Iceland (172 kB)Norway (181 kB)Serbia (329 kB)Turkey pdf - 207 KB [207 KB] English (en)

Sihteeristön yhteystiedot

Eurooppalaisen yrittäjyyden edistämispalkinnon sihteeristöön ja lehdistötoimistoon saa yhteyden joko sähköpostitse tai puhelimitse.

eu.enterprise.promotion.awards@hanovercomms.com

+44 (0)20 7400 8995

Voit seurata meitä Twitterissä englanniksi, ranskaksi, espanjaksi, saksaksi ja italiaksi, Facebookissa, YouTubessa englanniksi, ranskaksi, espanjaksi, saksaksi ja italiaksi, sekä Flickrissä ja Scribdissa.

Voit myös lukea virallista blogiamme yrittäjyyden edistämisestä .

Jaa: FacebookGoogle+LinkedInLähetä sivu

Aseta sivu normaalikokoiselle fontilleKasvata fontin kokoa 200 prosentillaTulosta sivu