Sivusto on arkistoitu (02/02/2015)
02/02/2015

Navigointipolku

This website is no longer being updated.

Please visit the new Internal Market, Industry, Entrepreneurship and SMEs website.

Lisätyökalut

Jakelijoille

Vaikka valmistajat ovat vastuussa tuotteen vaatimustenmukaisuuden varmistamisesta ja CE-merkinnän kiinnittämisestä, jakelijoilla (ja maahantuojilla) on myös tärkeä rooli varmistettaessa, että markkinoille tuodaan vain sellaisia tuotteita, jotka noudattavat lainsäädäntöä ja joissa on CE-merkintä. Tämä ei ainoastaan tue Euroopan unionin terveyden, turvallisuuden, ja ympäristönsuojelun vaatimuksia, vaan se tukee myös reilua kilpailua samojen määräysten noudattamisesta vastuuvelvollisten kilpailijoiden kesken.

Jakelijalla tulee olla myös lain asettamien vaatimusten perustuntemus – mukaan lukien se mitkä tuotteet on oltava CE-merkittyjä ja mukana toimitettavat asiakirjat – ja heidän tulee pystyä tunnistamaan tuotteet, jotka selkeästi eivät ole vaatimustenmukaisia.

Jakelijoiden täytyy pystyä osoittamaan kansallisille viranomaisille, että he ovat toimineet asianmukaisella varovaisuudella ja että heillä on valmistajan vakuutus siitä, että kaikki tarvittavat toimenpiteet on tehty. Lisäksi jakelijan tulee pystyä auttamaan kansallisia viranomaisia heidän pyrkimyksessään saada vaaditut asiakirjat.

Jos jakelijat (tai maahantuojat) markkinoivat tuotteita omilla nimillään, he ottavat vastatakseen valmistajan vastuut. Tässä tapauksessa heillä on oltava riittävästi tietoa tuotteen rakenteesta ja tuotannosta, sillä he ottavat täyden laillisen vastuun kiinnittäessään tuotteeseen CE-merkinnän.

Kaikkien EU:ssa myytävien tuotteiden ei tarvitse olla CE-merkittyjä. CE-merkintä koskee tuotteita sähkölaitteista leluihin ja siviilikäyttöön tarkoitetuista räjähteistä lääkinnällisiin laitteisiin. Nämä tuotteet kuuluvat yhden tai useamman direktiivin alaisuuteen, mikä määrittää tietyt vaatimukset, jotka tuotteen on täytettävä saadakseen CE-merkinnän. Seuraavassa on täydellinen luettelo näistä tuoteryhmistä.

Jaa: FacebookGoogle+LinkedInLähetä sivu