Ta spletna stran je bila arhivirana (02/02/2015)
02/02/2015

Navigacijska pot

This website is no longer being updated.

Please visit the new Internal Market, Industry, Entrepreneurship and SMEs website.

Dodatna orodja

Oznaka CE

Kaj imajo skupnega vaš mobilni telefon, TV-sprejemnik in medvedek vašega otroka? Če ste te proizvode kupili v območju Evropskega gospodarskega prostora („EGP“, ki ga sestavlja 28 držav članic EU ter države EFTA Islandija, Lihtenštajn in Norveška), boste na njih našli dve črki: CE. Proizvajalcem je ta oznaka znana, saj jo morajo v mnogih primerih namestiti na svoje proizvode. Kot kupec morda poznate to oznako, saj jo vidite na številnih proizvodih, ki jih kupujete vsak dan.

Oznaka CE je obvezna za mnogo proizvodov. Pomeni, da je bil proizvod ocenjen, preden je bil dan na trg, in da izpolnjuje varnostne, zdravstvene in okoljevarstvene zahteve EU. Prek tega spletnega mesta Evropska komisija gospodarskim subjektom in potrošnikom posreduje informacije o tem, kako deluje postopek namestitve oznake CE na proizvod.

Proizvajalce to spletno mesto vodi skozi postopek namestitve oznake CE na določen proizvod tako, da jasno prikaže ključne korake, ki jih morajo izvesti od začetka do prodaje proizvoda. Če ste distributer ali uvoznik, boste morali poznati zahteve, ki jih morajo izpolnjevati uvoženi ali distribuirani proizvodi za nemoteno prodajo v območju EGP (glej letak za gospodarske subjektepdf(362 kB) Seznam prevodov predhodne povezave ).

Ugotovite, kako z oznako CE „osvojiti Evropski trg“.

Oznaka CE Video za zaposlene

CE marking video for professionals

Oznaka CE Video za potrošnike

CE marking video for consumers

Povej naprej: FacebookGoogle+LinkedInpošlji prijatelju