Acest site a fost arhivat la data de 02/02/2015
02/02/2015

Cale de navigare

This website is no longer being updated.

Please visit the new Internal Market, Industry, Entrepreneurship and SMEs website.

Alte instrumente

Aplicarea marcajului CE

Ce anume au în comun telefonul dumneavoastră mobil, televizorul dumneavoastră şi ursuleţul de pluş al copilului dumneavoastră? Dacă aţi cumpărat aceste obiecte din Spaţiul Economic European („SEE”, format din cele 28 de State Membre UE şi ţările AELS: Islanda, Liechtenstein şi Norvegia), veţi descoperi pe toate aceste produse două litere: CE. Producatorii sunt familiarizaţi cu acest marcaj, pentru că, în multe dintre cazuri, sunt obligaţi să il aplice pe produsele lor. În calitate de consumator, s-ar putea să cunoaşteţi acest marcaj deoarece il vedeţi pe multe produse pe care le cumpăraţi în fiecare zi.

Marcajul CE este cerut în cazul multor produse. Existenţa acestuia indică faptul că produsul este evaluat înainte de a fi introdus pe piaţă şi că îndeplineşte cerinţele europene de siguranţa, sănătate şi protectie a mediului. Prin intermediul acestui site web, Comisia Europeană furnizează operatorilor economici şi consumatorilor informaţii despre modul în care funcţionează procesul de aplicare a marcajului CE pe un produs.

În calitate de producător, acest site web vă va conduce prin procesul de aplicare a marcajului CE pe produsul dumneavoastră, ilustrând în mod clar paşii cheie care trebuie urmaţi de la început până la comercializarea produsului. Dacă sunteţi distribuitor sau importator, va trebui să cunoaşteţi cerinţele pe care produsele pe care le importaţi sau distribuiţi trebuie să le îndeplinească pentru a fi comercializate în mod liber în interiorul SEE (vă rugăm să consultaţi pliantul pentru operatori economici în formatpdf(362 kB) Traducerile linkului anterior ).

Descoperiţi modul în care puteţi „să faceţi ca piaţa europeană să fie a dumneavoastră” cu ajutorul marcajului CE.

Aplicarea marcajului CE Video pentru specialişti

CE marking video for professionals

Aplicarea marcajului CE Video pentru consumatori

CE marking video for consumers

Partajează: FacebookGoogle+LinkedInTrimite pagina unui prieten