This site has been archived on 02/02/2015
02/02/2015

Navigation path

This website is no longer being updated.

Please visit the new Internal Market, Industry, Entrepreneurship and SMEs website.

Additional tools

CE-merking

Hva har mobiltelefonen din, fjernsynet ditt og ditt barns teddybjørn felles? Hvis du har kjøpt disse gjenstandene i EØS (EØS består av de 28 medlemsstatene og EFTA-landene Island, Liechtenstein og Norge), finner du to bokstaver på alle disse produktene: CE. Produsenter er kjent med denne merkingen, da de i mange tilfeller må påføre den på produktene sine. Som forbruker kan det være du kjenner til denne merkingen, da du hver dag ser den på produkter du kjøper.

CE-merkingen kreves for mange produkter. Den angir at produktet er vurdert før det legges ut på markedet, og at det oppfyller EUs krav til helse, miljø og sikkerhet. Gjennom dette nettstedet gir Europakommisjonen informasjon til næringsdrivende og forbrukere om hvordan prosessen med å påføre CE-merking på et produkt virker.

Som produsent vil dette nettstedet lede deg gjennom prosessen med å påføre CE-merking på ditt spesifikke produkt ved å vise de viktigste trinnene man må følge fra begynnelsen til omsetningen av produktet. Hvis du er distributør eller importør, må du kjenne til kravene produktene du importerer eller distribuerer må oppfylle for å kunne omsettes fritt i EØS (se hefte for næringsdrivende pdfpdf(362 kB) Press Enter to choose translations of the previous link ).

Finn ut hvordan du ”gjør Europas marked til ditt” med CE-merking.

CE-merking Video for fagfolk

CE marking video for professionals

CE-merking Video for forbrukere

CE marking video for consumers

Share: FacebookGoogle+LinkedInsend this page to a friend