Az oldal tartalmát archiváltuk (02/02/2015)
02/02/2015

Navigációs útvonal

This website is no longer being updated.

Please visit the new Internal Market, Industry, Entrepreneurship and SMEs website.

További eszközök

CE-jelölés

Mi a közös a mobiltelefonja, a televíziója és gyermeke játék mackója között? Amennyiben ezeket a termékeket az Európai Gazdasági Térségben (EGT, amelynek tagja az EU 28 tagállama, valamint az Európai Szabadkereskedelmi Társulás tagállamai: Norvégia, Izland és Liechtenstein) vásárolta, akkor mindegyik terméken találni fog egy kétbetűs rövidítést: CE. A gyártók jól ismerik ezt a rövidítést, hiszen a legtöbb esetben nekik kell elhelyezniük a terméken. Ön vásárlóként is találkozhatott már ezzel a jellel, hiszen mindennapos vásárlásai során gyakran láthatja a termékeken.

A CE-jelölés feltüntetése nagyon sok terméknél követelmény. A jelölés arról tanúskodik, hogy a terméket a forgalomba hozatal előtt megfelelőségértékelésnek vetették alá, és megfelel az EU egészségügyi, biztonsági és környezetvédelmi előírásainak. Ezzel a honlappal az Európai Bizottság a gazdasági szereplőknek és a fogyasztóknak kíván információt nyújtani arról, hogyan működik a CE-jelölés termékeken való feltüntetésének a folyamata.

Amennyiben ön gyártó, ez a honlap végig fogja kísérni a CE jelölés feltüntetésének folyamatán, közérthetően bemutatva azokat a főbb lépéseket, amelyeket meg kell tennie, hogy termékén elhelyezhesse a CE-jelölést Ha ön forgalmazó vagy importőr, akkor ismernie kell azokat a követelményeket, amelyeknek az ön által importált vagy forgalmazott terméknek meg kell felelnie ahhoz, hogy szabadon lehessen vele kereskedni az EGT területén (olvassa el gazdasági szereplők tájékoztatójátpdf(362 kB) Az előző linken elérhető szöveg fordításai ).

Ismerje meg, „hogyan lehet az öné az európai piac” a CE-jelölés segítségével.

CE-jelölés Videó szakembereknek

CE marking video for professionals

CE-jelölés Videó fogyasztóknak

CE marking video for consumers

Link ajánlása: FacebookGoogle+LinkedInKüldje el az oldalt ismerősének