This site has been archived on 02/02/2015
02/02/2015

Navigacijski put

This website is no longer being updated.

Please visit the new Internal Market, Industry, Entrepreneurship and SMEs website.

Dodatni alati

CE oznaka

Što je zajedničko vašem mobitelu, televizoru i plišanoj igrački vaše djece? Ako ste te proizvode kupili u Europskom gospodarskom prostoru ("EGP", koji čini 28 država članica EU-a i zemlje EFTA-a-Island, Lihtenštajn i Norveška), na svim tim proizvodima naći ćete ista dva slova: CE. Proizvođači znaju za tu oznaku jer je u mnogim slučajevima moraju staviti na svoje proizvode. Vi ste, kao potrošač, možda upoznati s tom oznakom jer je vidite na mnogim proizvodima koje svaki dan kupujete.

CE oznaku moraju imati mnogi proizvodi. Ona označava da je proizvod ocijenjen prije stavljanja na tržište i da zadovoljava zahtjeve EU-a za sigurnost, zdravlje i zaštitu okoliša. Putem ove internetske stranice Europska komisija daje gospodarskim subjektima i potrošačima informacije o postupku stavljanja CE oznake na proizvod.

Vas, kao proizvođača, ova će internetska stranica voditi kroz postupak stavljanja CE oznake na vaš proizvod jasno prikazujući ključne korake koje je potrebno poduzeti od početka do stavljanja proizvoda na tržište. Ako ste distributer ili uvoznik, morat ćete znati koje zahtjeve proizvodi koje uvozite ili distribuirate moraju zadovoljavati da bi ih se moglo stavljati na tržište u EGP-u (vidi brošuru za gospodarske subjektepdf(138 kB) Odaberi prijevod prethodne poveznice ).

Saznajte kako putem CE oznake "europsko tržište učiniti Vašim".

Video snimka o CE oznaci za gospodarstvenike

CE marking video for professionals

Video snimka o CE oznaci za potrošače

CE marking video for consumers

Share: FacebookGoogle+LinkedInsend this page to a friend