Ta spletna stran je bila arhivirana (02/02/2015)
02/02/2015

Navigacijska pot

This website is no longer being updated.

Please visit the new Internal Market, Industry, Entrepreneurship and SMEs website.

Mednarodne zadeve

Svetovni vidiki

Eden ključnih ciljev Generalnega direktorata za podjetništvo in industrijo je zagotoviti, da politike Komisije evropskim podjetjem omogočijo večjo konkurenčnost ter spodbujajo gospodarsko rast in ustvarjajo nova delovna mesta.

Strategija za rast in delovna mesta, Evropa 2020, se ne osredotoča zgolj na EU (s ciljem ustvariti Evropo bolj privlačno za življenje in delo), temveč ima tudi zunanje vidike: zagotoviti, podjetjem EU pravično konkurenco na globalnem trgu, in sicer z odpiranjem trgov ter nadaljnjo liberalizacijo trgovine.

Da bi dosegla te cilje, bo Komisija uvedla okvir za bolj učinkovito mednarodno regulatorno sodelovanje. Komisija namerava zagotoviti sinergije med tem regulatornim sodelovanjem ter strategijo dostopa do trga.

Generalni direktorat za podjetništvo in industrijo tesno sodeluje z drugimi generalnimi direktorati Komisije, in sicer z Generalnimi direktorati za zunanje odnose , trgovinoEnglishfrançais in širitev English (en) , da bi zagotovili upoštevanje podjetniških vidikov ter strokovnega znanja in izkušenj pri oblikovanju splošne politike.

Najpomembnejša vsebina

  • Free Trade Agreements English (en)
  • EU-Egypt Task Force English (en)
  • EU-US High Level Working Group on Jobs and Growth English (en)
  • EU-USA - Transatlantic Economic Council English (en)
  • COSME Deutsch (de)English (en)français (fr)

Povej naprej: FacebookGoogle+LinkedInpošlji prijatelju

Normalna velikost črkPovečaj črke za 200 odstotkovnatisni stran