Deze website is gearchiveerd sinds 02/02/2015
02/02/2015

Kruimelpad

This website is no longer being updated.

Please visit the new Internal Market, Industry, Entrepreneurship and SMEs website.

Internationale Zaken

De wereldmarkt op

Een van de belangrijkste doelstellingen van DG Ondernemingen en Industrie is ervoor te zorgen dat het beleid van de Commissie Europese bedrijven competitiever maakt, waardoor het de economische groei aanwakkert en meer banen creëert.

Deze strategie voor groei en werkgelegenheid, Europa 2020, kijkt niet alleen naar wat er binnen de EU gebeurt (om Europa een aantrekkelijker plaats te maken om te wonen en te werken), maar zij heeft ook een extern luik: ervoor zorgen dat EU-bedrijven eerlijk kunnen concurreren op de wereldmarkt door nieuwe afzetmarkten aan te boren en de handel verder te liberaliseren.

Om deze doelstellingen te halen stelt de Commissie een kader op voor een effectievere internationale samenwerking op het gebied van regulering en een toenemende synergie tussen deze samenwerking en de strategie voor markttoegang.

DG Ondernemingen en industrie werkt nauw samen met andere DG's van de Commissie, namelijk met de DG Buitenlandse Betrekkingen , HandelEnglishfrançais en Uitbreiding English (en) , om er zeker van te zijn dat de aspecten en de ervaring van het bedrijfsleven in aanmerking worden genomen bij het opstellen van het overall-beleid.

Belangrijkste onderwerpen

  • Free Trade Agreements English (en)
  • EU-Egypt Task Force English (en)
  • EU-US High Level Working Group on Jobs and Growth English (en)
  • EU-USA - Transatlantic Economic Council English (en)
  • COSME Deutsch (de)English (en)français (fr)

Share: FacebookGoogle+LinkedInStuur naar een vriend

Normale tekstgrootteTekstgrootte 200%Pagina afdrukken