Navigacijski put

Industrial innovation

Drugi natječaj za najbolje europske društvene inovacije

Drugi natječaj za najbolje europske društvene inovacije zaključen je od 11. prosinca 2013. Pogledajte profile pobjednika.

Natječajem koji je pokrenut u spomen na Dioga Vasconcelosa Europljani se pozivaju da osmisle nova rješenja za smanjenje nezaposlenosti i njezinih štetnih posljedica za gospodarstvo i naše društvo danas i u budućnosti. Društvene inovacije nisu samo poželjne, one su neophodne.

Nije važno ako još niste pronašli pravog investitora za svoje ideje. U našoj Akademiji za društvene inovacije pomoći ćemo vam da vaš projekt postane stvarnost. Tri pobjednička projekta dobit će financijsku potporu od 30 000 eura.

No, to nije sve. Pobjednici prvog natječaja ističu da im je natječaj dao priliku razviti dobru ideju, dati legitimnost njihovom radu, i naposljetku, priliku da učine svoja rješenja dostupnima većem broju ljudi.

Nemojte dobre ideje čuvati samo za sebe. Prema riječima jednog od pobjednika: „Ako imate ideju, razradite ju i iskoristite priliku. Možda ćete baš vi kao i ja imati sreće. Možda ćete na kraju pobijediti.”

Share: FacebookGoogle+LinkedInsend this page to a friend

Set page to normal font sizeIncrease font size by 200 percentprint this page