Navigációs útvonal

Ipari versenyképesség

Az európai ipar jelentősen hozzájárul a termeléshez, a munkahelyteremtéshez, az innovációhoz és az exporthoz, és kölcsönös kapcsolatban áll a szolgáltató iparágakkal. A felhasznált berendezések és hardver előállítása terén valójában számos szolgáltató iparág, köztük például a közlekedés, az egészségügy és az információs és kommunikációs technológiák (IKT) szektora is nagyban függ a versenyképes ipartól.

Az európai ipar exportteljesítményét elsősorban versenyképessége határozza meg, ami nagyban függ az üzleti környezettől. Az üzleti környezetet pedig mindenekelőtt a nemzeti és európai szintű szabályozás alakítja ki:

  • egységes piacEnglishDeutschfrançais létrehozása
  • hatékony versenypolitika
  • az ipar szempontjából szükséges változtatási folyamatok végrehajtását megkönnyítő iparpolitika English (en)

Ahhoz, hogy az európai ipar továbbra is az innováció élvonalában maradva folyamatosan új megoldásokat biztosíthasson a fogyasztók számára, mindenképpen szükség van a vonatkozó szellemi tulajdon védelmére, ami jelentősen ösztönzi a termék- és folyamatinnovációra fordított beruházásokat.

Az EU iparára igen komoly hatással volt a közelmúltban tapasztalt gazdasági válság English (en) , melynek során több strukturális hiányosságra is fény derült. Fontos, hogy a különböző iparágak a hatóságokkal együttműködve, politikailag és társadalmilag is elfogadható módon hajtsák végre a szükséges strukturális változtatásokat.

A politikai napirenden továbbra is fontos helyet elfoglaló, egyéb hosszú távú kihívások:

Kiemelt oldalak

  • Europe 2020: An Industrial Policy for the Globalisation Era English (en)
  • European Competitiveness Report English (en)
  • Monitoring progress in the Member States English (en)
  • Competitiveness analysis English (en)
  • Survey of the EU local and regional authorities on the Europe 2020 "An Industrial Policy for the Globalisation Era" Flagship Initiative English (en)

Link ajánlása: FacebookGoogle+LinkedInKüldje el az oldalt ismerősének

Normál betűméretLegnagyobb betűméretOldal nyomtatása