Ο δικτυακός τόπος αρχειοθετήθηκε στις 02/02/2015
02/02/2015

Διαδρομή πλοήγησης

This website is no longer being updated.

Please visit the new Internal Market, Industry, Entrepreneurship and SMEs website.

Βιομηχανική ανταγωνιστικότητα

Η ευρωπαϊκή βιομηχανία συμβάλλει στην παραγωγή, στη δημιουργία θέσεων εργασίας, στην καινοτομία και τις εξαγωγές και είναι αλληλένδετη με τους τομείς παροχής υπηρεσιών. Πράγματι, πολλοί τομείς παροχής υπηρεσιών όπως οι μεταφορές, η υγεία και οι τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνιών (ICT) εξαρτώνται από μια ανταγωνιστική βιομηχανία για την παραγωγή του εξοπλισμού και του υλικού που χρησιμοποιούν.

Οι επιδόσεις της ευρωπαϊκής βιομηχανίας από πλευράς εξαγωγών οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στην ανταγωνιστικότητά της, η οποία επηρεάζεται από το επιχειρηματικό περιβάλλον, το οποίο με τη σειρά του δημιουργείται από το ρυθμιστικό πλαίσιο σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο:

  • τη δημιουργία μιας ενιαίας αγοράςEnglishDeutschfrançais
  • μια πολύ αποτελεσματική πολιτική ανταγωνισμού
  • μια βιομηχανική πολιτική English (en) που επιτρέπει στη βιομηχανία να υποβληθεί στις απαραίτητες διαδικασίες προσαρμογής.

Η παροχή νέων λύσεων στους πελάτες και η διατήρηση της κορυφαίας θέσης στην καινοτομία απαιτούν την προστασία της σχετικής πνευματικής ιδιοκτησίας, η οποία αποτελεί κίνητρο για επενδύσεις στην καινοτομία προϊόντων και διεργασιών.

Η βιομηχανία της ΕΕ έχει πληγεί σοβαρά από την πρόσφατη οικονομική κρίση English (en) , αποκαλύπτοντας μια σειρά διαρθρωτικών αδυναμιών. Οι βιομηχανίες, όπως και οι δημόσιες αρχές, θα πρέπει να προβούν στις απαραίτητες διαρθρωτικές προσαρμογές με πολιτικά και κοινωνικά αποδεκτό τρόπο.

Ορισμένες ακόμη μακροπρόθεσμες προκλήσεις παραμένουν στην ατζέντα πολιτικής:

Κυριότερα θέματα

  • Europe 2020: An Industrial Policy for the Globalisation Era English (en)
  • European Competitiveness Report English (en)
  • Monitoring progress in the Member States English (en)
  • Competitiveness analysis English (en)
  • Survey of the EU local and regional authorities on the Europe 2020 "An Industrial Policy for the Globalisation Era" Flagship Initiative English (en)

Διαδώστε το: FacebookGoogle+LinkedInΣτείλτε σε ένα φίλο

Επιλέξτε κανονικό μέγεθος γραμματοσειράςΑυξήστε το μέγεθος κατά 200%Εκτύπωση