Denna webbplats arkiverades den 02/02/2015
02/02/2015

Sökväg

This website is no longer being updated.

Please visit the new Internal Market, Industry, Entrepreneurship and SMEs website.

Bättre tillgång till finansiering

Små företag stöter ofta på problem när de söker finansiering för sin tillväxt och sina innovationer. Europeiska kommissionen samarbetar med medlemstaterna för att stimulera tillgången på lån och riskkapital för Små och medelstora företag (SMF).

Det krävs pengar för att få ett innovativt företag att lyfta. Samtidigt är finansiering av SMF en riskabel affär för finansiärerna. För att råda bot på detta behöver Europa få fram fler investerare och banker som är villiga att ta denna risk. Europeiska entreprenörer behöver å sin sida få en bättre förståelse för investerarnas och bankernas bekymmer, och tillhandahålla erforderliga garantier för att deras förslag håller.

Vad gör EU?

  • Vi förbättrar finansieringsklimatet Deutsch (de) English (en) français (fr) för småföretagen i Europa för att uppmuntra innovation och tillväxt. Detta sker dels genom EU:s egna politik, dels genom att medlemsstaterna får hjälp med att dela med sig av god praxis och dra nytta av andras erfarenheter.

Kommissionen hjälper också småföretagen med att övervinna svackor på den finansiella marknaden, främst genom att den samarbetar med diverse finansiella institutioner för att erbjuda företagen finansiering Deutsch (de) English (en) français (fr) . Målsättningen är att öka de små företagens möjligheter att få finansiering från banker, garantiutställare och riskkapitalfonder.

En åtgärdsplan för att förbättra små och medelstora företags tillgång till finansiering

  • Åtgärdsplan български (bg)čeština (cs)dansk (da)Deutsch (de)ελληνικά (el)English (en)español (es)eesti keel (et)suomi (fi)français (fr)magyar (hu)italiano (it)lietuvių kalba (lt)latviešu valoda (lv)Malti (mt)Nederlands (nl)polski (pl)português (pt)română (ro)slovenčina (sk)slovenščina (sl)
  • Nya regler för kapitalanskaffning i EU: ökat riskkapital för små och medelstora företag och underlättad tillgång till krediterбългарски (bg)čeština (cs)dansk (da)Deutsch (de)ελληνικά (el)English (en)español (es)eesti keel (et)suomi (fi)français (fr)magyar (hu)italiano (it)lietuvių kalba (lt)latviešu valoda (lv)Malti (mt)Nederlands (nl)polski (pl)português (pt)română (ro)slovenčina (sk)slovenščina (sl)
  • Press memo: EU Action Plan: helping SMEs access more financial resources English (en)

Viktigaste ämnen

  • CIP Financial Instruments Deutsch (de)English (en)français (fr)
  • Data on access to finance English (en)
  • Quick guide to funding Deutsch (de)English (en)français (fr)
  • Improving the financing environment in Europe Deutsch (de)English (en)français (fr)

Evenemang

Fler publikationerRSS

Dela med dig: FacebookGoogle+LinkedInTipsa en vän

Normal textstorlekÖka textstorlek med 200 procentSkriv ut denna sida