Ta spletna stran je bila arhivirana (02/02/2015)
02/02/2015

Navigacijska pot

This website is no longer being updated.

Please visit the new Internal Market, Industry, Entrepreneurship and SMEs website.

Boljši dostop do denarnih sredstev

Mala podjetja se pogosto soočajo s težavami pri financiranju njihove rasti in inovacij. Evropska komisija sodeluje z državami članicami, da bi spodbudila zagotavljanje posojil in tveganega kapitala za MSP.

Da bi posli inovativnega podjetja zacveteli ali da bi se podjetje razširilo, je potreben denar, financiranje MSP pa predstavlja tveganje za vlagatelje. Da bi se to rešilo, Evropa potrebuje več vlagateljev in bank, ki bi bili pripravljeni prevzeti tveganje, evropski podjetniki pa morajo bolje razumeti skrbi vlagateljev in bank ter priskrbeti zagotovila o trdnosti svojiih predlogov.

Kaj počne EU?

  • Izboljšujemo finančno okolje Deutsch (de) English (en) français (fr) za mala podjetja v Evropi, da bi spodbujali inovacije in rast. To izvajamo s pomočjo lastnih politik in tako, da državam članicam pomagamo, da razširjajo svoje dobre politike in se učijo iz izkušenj drugih.
  • Tudi Komisija pomaga malim podjetjem, da premagajo slabosti finančnega trga, v glavnem prek sodelovanja z različnimi finančnimi institucijami, ki jim lahko zagotovijo denarna sredstva Deutsch (de) English (en) français (fr) . Cilj je povečati priložnosti za mala podjetja pri pridobivanju denarnih sredstev v bankah, poiskati ponudnike in zagotoviti sredstva tveganega kapitala.

Akcijski načrt za boljši dostop do finančnih sredstev za MSP

  • Akcijski načrt български (bg)čeština (cs)dansk (da)Deutsch (de)ελληνικά (el)English (en)español (es)eesti keel (et)suomi (fi)français (fr)magyar (hu)italiano (it)lietuvių kalba (lt)latviešu valoda (lv)Malti (mt)Nederlands (nl)polski (pl)português (pt)română (ro)slovenčina (sk)svenska (sv)
  • Nova pravila EU o pridobivanju sredstev: povečevanje tveganega kapitala za MSP in olajšanje dostopa do posojilбългарски (bg)čeština (cs)dansk (da)Deutsch (de)ελληνικά (el)English (en)español (es)eesti keel (et)suomi (fi)français (fr)magyar (hu)italiano (it)lietuvių kalba (lt)latviešu valoda (lv)Malti (mt)Nederlands (nl)polski (pl)português (pt)română (ro)slovenčina (sk)svenska (sv)
  • Press memo: EU Action Plan: helping SMEs access more financial resources English (en)

Najpomembnejša vsebina

  • CIP Financial Instruments Deutsch (de)English (en)français (fr)
  • Data on access to finance English (en)
  • Quick guide to funding Deutsch (de)English (en)français (fr)
  • Improving the financing environment in Europe Deutsch (de)English (en)français (fr)

Povej naprej: FacebookGoogle+LinkedInpošlji prijatelju

Normalna velikost črkPovečaj črke za 200 odstotkovnatisni stran