Ta spletna stran je bila arhivirana (02/02/2015)
02/02/2015

Navigacijska pot

This website is no longer being updated.

Please visit the new Internal Market, Industry, Entrepreneurship and SMEs website.

Boljši dostop do denarnih sredstev

Mala podjetja se pogosto soočajo s težavami pri financiranju njihove rasti in inovacij. Evropska komisija sodeluje z državami članicami, da bi spodbudila zagotavljanje posojil in tveganega kapitala za MSP.

Da bi posli inovativnega podjetja zacveteli ali da bi se podjetje razširilo, je potreben denar, financiranje MSP pa predstavlja tveganje za vlagatelje. Da bi se to rešilo, Evropa potrebuje več vlagateljev in bank, ki bi bili pripravljeni prevzeti tveganje, evropski podjetniki pa morajo bolje razumeti skrbi vlagateljev in bank ter priskrbeti zagotovila o trdnosti svojiih predlogov.

Kaj počne EU?

  • Izboljšujemo finančno okolje Deutsch (de) English (en) français (fr) za mala podjetja v Evropi, da bi spodbujali inovacije in rast. To izvajamo s pomočjo lastnih politik in tako, da državam članicam pomagamo, da razširjajo svoje dobre politike in se učijo iz izkušenj drugih.
  • Tudi Komisija pomaga malim podjetjem, da premagajo slabosti finančnega trga, v glavnem prek sodelovanja z različnimi finančnimi institucijami, ki jim lahko zagotovijo denarna sredstva Deutsch (de) English (en)