Acest site a fost arhivat la data de 02/02/2015
02/02/2015

Cale de navigare

This website is no longer being updated.

Please visit the new Internal Market, Industry, Entrepreneurship and SMEs website.

Un acces mai bun la finanţare

Întreprinderile mici întâmpină adesea dificultăţi în ceea ce priveşte finanţarea dezvoltării lor şi a inovaţiilor. Comisia Europeană lucrează în colaborare cu statele membre pentru a stimula acordarea împrumuturilor şi a capitalului de risc pentru IMM-uri.

Aşa cum demararea unei întreprinderi inovatoare sau extinderea acesteia necesită bani, finanţarea unei IMM comportă de asemenea riscuri pentru finanţatori. Pentru a remedia acest lucru, este necesar ca investitorii şi băncile să fie dispuşi să rişte, iar antreprenorii europeni să înţeleagă mai bine preocupările investitorilor şi ale băncilor pentru a fi în măsură să ofere garanţii cu privire la soliditatea propunerii lor.

Ce face UE?

  • Îmbunătăţim finanţarea Deutsch (de) English (en) français (fr) micilor întreprinderi din Europa în scopul susţinerii inovaţiei şi creşterii. Acţiunea noastră constă totodată în punerea în aplicare a politicilor noastre, precum şi în ajutorul acordat statelor membre pentru ca acestea "să facă schimb" de politici bune şi să beneficieze de experienţa altora.
  • Comisia sprijină de asemenea micile întreprinderi să depăşească problemele financiare specifice perioadelor de piaţă slabă, în special colaborând cu diverse instituţii financiare pentru a le asigura finanţarea Deutsch (de) English (en) français (fr) . Obiectivul este de a spori posibilităţile ca micile întreprinderi să obţină finanţare de la bănci, furnizorii de garanţii sau din fondurile de capital de risc

Un plan de acțiune pentru îmbunătățirea accesului la finanțare al IMM-urilor

Informaţii importante

  • CIP Financial Instruments Deutsch (de)English (en)français (fr)
  • Data on access to finance English (en)
  • Quick guide to funding Deutsch (de)English (en)français (fr)
  • Improving the financing environment in Europe Deutsch (de)English (en)français (fr)

Partajează: FacebookGoogle+LinkedInTrimite pagina unui prieten

Setează pagina la dimensiunea normală a litereiMăreşte dimensiunea literei cu 200%Tipăreşte pagina