Kruimelpad

Betere toegang tot financiering

Kleine bedrijven hebben vaak problemen om hun groei en hun innovaties te financieren. Samen met de lidstaten probeert de Europese Commissie het verkrijgen van leningen en risicokapitaal voor MKB's te bevorderen.

Om een vernieuwende firma van de grond te krijgen of uit te breiden is geld nodig, maar MKB's een lening verstrekken is riskant voor financiers. Om dat op te lossen heeft Europa meer investeerders en banken nodig die bereid zijn een risico te nemen, en Europese ondernemers moeten de zorgen van investeerders en banken beter begrijpen om hen te kunnen garanderen dat hun voorstel degelijk is.

Wat doet de EU?

  • We verbeteren het financiële klimaat Deutsch (de) English (en) français (fr) voor kleine bedrijven in Europa om innovatie en groei tegemoet te komen. Dat gebeurt zowel door ons eigen beleid als door hulp aan de lidstaten om goede praktijken te delen en te profiteren van de ervaring van anderen.
  • De Commissie helpt kleine bedrijven ook om door zwakke perioden van de financiële markt te komen, meestal door van verschillende financiële instellingen leningen te ontvangen Deutsch (de) English (en) français (fr) . De bedoeling is om kleine bedrijven meer kansen te geven op financiering bij banken, garantstellers en risicokapitaalfondsen.

Een actieplan ter verbetering van de toegang tot financiering voor kmo's

  • Actieplan български (bg)čeština (cs)dansk (da)Deutsch (de)ελληνικά (el)English (en)español (es)eesti keel (et)suomi (fi)français (fr)magyar (hu)italiano (it)lietuvių kalba (lt)latviešu valoda (lv)Malti (mt)polski (pl)português (pt)română (ro)slovenčina (sk)slovenščina (sl)svenska (sv)
  • Nieuwe EU-regels voor het aantrekken van investeringen: meer durfkapitaal voor het mkb en een vlottere toegang tot kredietбългарски (bg)čeština (cs)dansk (da)Deutsch (de)ελληνικά (el)English (en)español (es)eesti keel (et)suomi (fi)français (fr)magyar (hu)italiano (it)lietuvių kalba (lt)latviešu valoda (lv)Malti (mt)polski (pl)português (pt)română (ro)slovenčina (sk)slovenščina (sl)svenska (sv)
  • Press memo: EU Action Plan: helping SMEs access more financial resources English (en)

Belangrijkste onderwerpen

  • CIP Financial Instruments Deutsch (de)English (en)français (fr)
  • Data on access to finance English (en)
  • Quick guide to funding Deutsch (de)English (en)français (fr)
  • Improving the financing environment in Europe Deutsch (de)English (en)français (fr)

Evenementen

Meer evenementenRSS

Share: FacebookGoogle+LinkedInStuur naar een vriend

Normale tekstgrootteTekstgrootte 200%Pagina afdrukken