Navigációs útvonal

Könnyebb hozzáférés finanszírozási forrásokhoz

A kisvállalkozások gyakran ütköznek nehézségekbe növekedésük és innovációik finanszírozása terén. Az Európai Bizottság a tagállamokkal együttműködve igyekszik ösztönözni a hitelek és a kockázati tőke biztosítását a kkv-k számára.

Egy innovatív cég beindításához és bővítéséhez pénzre van szükség, a kkv-k finanszírozása azonban meglehetősen kockázatos üzlet a finanszírozók számára. Ez pedig csak úgy oldható meg, ha több európai bank és befektető hajlandó vállalni a kockázatot, és ha az európai vállalkozók - a befektetők és a bankok aggodalmait jobban megértve - képesek megfelelő biztosítékokkal szolgálni a javasolt vállalkozás megbízhatóságára vonatkozóan.

Mit tesz az EU?

  • A kisvállalkozások számára kedvezőbb finanszírozási környezetet Deutsch (de) English (en) français (fr) kialakítva igyekszünk elősegíteni az innovációt és a növekedést. Mindezt saját szakpolitikáink mellett a tagállamoknak a helyes politikák megosztása és mások tapasztalatainak felhasználása terén nyújtott segítség útján valósítjuk meg.
  • A Bizottság a pénzügyi piaci zavarok leküzdése terén is segíti a kisvállalkozásokat, elsősorban úgy, hogy különböző pénzintézetekkel együttműködve igyekszik biztosítani számukra a szükséges finanszírozást Deutsch (de) English (en) français (fr) . A cél az, hogy a kisvállalkozásoknak több lehetősége legyen a bankokon, garancianyújtó szervezeteken és kockázatitőke-alapokon keresztül elérhető pénzügyi támogatások megszerzésére.

Cselekvési terv a kkv-k finanszírozáshoz való hozzájutásának javítására

Kiemelt oldalak

  • CIP Financial Instruments Deutsch (de)English (en)français (fr)
  • Data on access to finance English (en)
  • Quick guide to funding Deutsch (de)English (en)français (fr)
  • Improving the financing environment in Europe Deutsch (de)English (en)français (fr)

Link ajánlása: FacebookGoogle+LinkedInKüldje el az oldalt ismerősének

Normál betűméretLegnagyobb betűméretOldal nyomtatása