Ο δικτυακός τόπος αρχειοθετήθηκε στις 02/02/2015
02/02/2015

Διαδρομή πλοήγησης

This website is no longer being updated.

Please visit the new Internal Market, Industry, Entrepreneurship and SMEs website.

Καλύτερη πρόσβαση στη χρηματοδότηση

Οι μικρές επιχειρήσεις συχνά δυσκολεύονται να χρηματοδοτήσουν την ανάπτυξη και τις καινοτομίες τους. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνεργάζεται με τα κράτη μέλη ώστε να βελτιωθεί η παροχή δανείων και επιχειρηματικού κεφαλαίου προς τις ΜΜΕ.

Για να σταθεί στα πόδια της ή να αναπτυχθεί μια καινοτόμος επιχείρηση απαιτούνται χρήματα, όμως η χρηματοδότηση των ΜΜΕ κρύβει κινδύνους για τους χρηματοδότες. Για να λυθεί αυτό το πρόβλημα, η Ευρώπη χρειάζεται επενδυτές και τράπεζες έτοιμους να πάρουν αυτό το ρίσκο, ενώ οι Ευρωπαίοι επιχειρηματίες οφείλουν να κατανοήσουν καλύτερα τις ανησυχίες των επενδυτών και των τραπεζών ώστε να προσφέρουν εγγυήσεις όσον αφορά την ορθότητα των προτάσεών τους.

Τι κάνει η ΕΕ;

  • Βελτιώνουμε το χρηματοδοτικό περιβάλλον Deutsch (de) English (en) français (fr) για τις μικρές επιχειρήσεις στην Ευρώπη ώστε να ενισχυθεί η καινοτομία και η ανάπτυξη. Αυτό πραγματοποιείται τόσο μέσω των πολιτικών μας όσο και μέσω της βοήθειας που προσφέρουμε στα κράτη μέλη ώστε να διαδώσουν τις ορθές πρακτικές τους και να επωφεληθούν από τις εμπειρίες άλλων.
  • Η Επιτροπή βοηθά επίσης τις μικρές επιχειρήσεις να ξεπεράσουν τις αδυναμίες της κεφαλαιαγοράς, κυρίως μέσω της συνεργασίας με διάφορους χρηματοδοτικούς οργανισμούς ώστε να τους παράσχει χρηματοδότηση Deutsch (de) English (en) français (fr) . Σκοπός είναι να αυξηθούν οι ευκαιρίες των μικρών επιχειρήσεων να λάβουν χρηματοδότηση από τράπεζες, παρόχους εγγυήσεων και κεφάλαια επιχειρηματικών συμμετοχών.

Σχέδιο δράσης για τη βελτίωση της πρόσβασης των ΜΜΕ σε χρηματοδότηση

  • Σχέδιο δράσης για български (bg)čeština (cs)dansk (da)Deutsch (de)English (en)español (es)eesti keel (et)suomi (fi)français (fr)magyar (hu)italiano (it)lietuvių kalba (lt)latviešu valoda (lv)Malti (mt)Nederlands (nl)polski (pl)português (pt)română (ro)slovenčina (sk)slovenščina (sl)svenska (sv)
  • Νέοι κανόνες της ΕΕ για τη συγκέντρωση κεφαλαίωνбългарски (bg)čeština (cs)dansk (da)Deutsch (de)English (en)español (es)eesti keel (et)suomi (fi)français (fr)magyar (hu)italiano (it)lietuvių kalba (lt)latviešu valoda (lv)Malti (mt)Nederlands (nl)polski (pl)português (pt)română (ro)slovenčina (sk)slovenščina (sl)svenska (sv)
  • Press memo: EU Action Plan: helping SMEs access more financial resources English (en)

Κυριότερα θέματα

  • CIP Financial Instruments Deutsch (de)English (en)français (fr)
  • Data on access to finance English (en)
  • Quick guide to funding Deutsch (de)English (en)français (fr)
  • Improving the financing environment in Europe Deutsch (de)English (en)français (fr)

Διαδώστε το: FacebookGoogle+LinkedInΣτείλτε σε ένα φίλο

Επιλέξτε κανονικό μέγεθος γραμματοσειράςΑυξήστε το μέγεθος κατά 200%Εκτύπωση